SEO одит на сайт

SEO одит на сайт от Ganbox: най-подробното изследване на сайтSEO одит на сайт

Това е изключително подробно изследване, което включва: мониторинг, проучване и анализ на сайт. Прави се проверка на SEO състояние и всички SEO фактори влияещи на даден бизнес сайт, както в сайта, така и извън него. Целта е да се открият всички потенциални проблеми по сайта и извън него, които пречат на доброто класиране на сайта в търсачките като Google.

Само в Ganbox подобен одит се извършва за над 20 работни дни, като през този период поставяме сайта под наблюдение с различни инструменти, които събират данни информация, която след това се анализира. Правим проучване на ключовите думи и конкурентите, избираме най-подходящите и ефективни ключови фрази за оптимизация. Изследва се конкурентността на ключовите фрази базирано на броя търсения и обема на рекламодателите. Изследването се прави от екип от опитни SEO специалисти.

Какво включва услугата SEO одит?

Съдържание на подробен технически одит от Ganbox:

1. Общо SEO състояние.
2. Достъпност / Структура / Архитектура.
3. Трафик / Влияние на Google алгоритми.
4. Линкове / Проверка за опасни линкове - одит на входящи линкове.
5. Проверка хостинг / Мониторинг на непрекъсваемост и време на отговор.
6. Проверка бързината на зареждане. Core Web Vitals.
7. Позициониране и ключови думи.
8. Анализ на текстовете.
9. Анализ на HTML кода.
10. Конкурентни сайтове - сравнение.
11. Ползваемост / Удобство / Взаимодействия на потребител при регистриране, абониране или поръчка.
12. Сигурност / Уязвимости / Черни списъци / Проверки за негативно SEO от конкурент.
13. Препоръки за промяна и идеи за развитие.

 

По-важните неща:

1. Външни фактори

- Проверка на позициите на сайта в Google по избраните ключови думи.

- Списък с входящите линкове към сайта (backlinks) и оценяване на тяхната тежест и авторитет.

- Откриване на опасни линкове - високорискови входящи линкове от опасни или наказани сайтове, които могат да доведат до наказание от Google и да унищожат домейна на сайта.

- Проверка на скоростта на сайта: време на отговор и време на зареждане.

Ново (Updated): От средата на 2020 г. използваме новият инструмент на Google и включваме в своите одити изследвания за Core Web Vitals.

- Проверка на наджността на хостинга и сайтове съседи.

- Брой индексирани страници и съотношение на страници в основния към вторичния индекс.

- Инсталиране на брояч за оценка на трафика към сайта.

2. Вътрешни фактори

- Търсене на проблеми в структурата на сайта и представянето на информацията.

- По време на SEO одита се прави мониторинг с различни инструменти на сайта с цел откриване на проблеми с хостинга и бързината на зареждане на сайта.

- Одит на кода и базата данни. Изследване на текстовото съдържание на сайта - правлно използване с ключови думи, съотношение код към съдържание.

- Проверка на HTML кода и структурирани данни.

- Проверка на удобството за ползване (Usability test) - проверка дали има нещо, което затруднява посетителите на сайта да направят поръчка.

- Проверка за прблеми със сигурността на сайта. Много важен елемент, защото ако сайтът е уязвим, SEO оптимизацията на сайта може да бъде унищожена за много дълъг период от вереме.

- Мониторинг на сайта през Google Search Console (старо име Google Webmaster Tools).

3. Определяне на конкуренцията

- Определяне на най-ефективните ключови думи, като се изследва обема на търсене по тези думи в Google и конкуренцията по тези термини.

- Определяне на онлайн конкурентите в интернет за този вид бизнес (не винаги съвпадат с офлайн конкурентите).

- Отчитане на позициите и видимостта на конкурентните сайтове.

- SEO анализ на конкуренцията и проучване на техните сайтове. Изследване авторитетността на сайтовете, анализ на съдържанието и откъде конкурентите получават линкове. Оценяване на линковете - брой и сила.

Изготвя се подробен писмен отчет за клиента в PDF файл, придружен с диаграми и графики.

SEO одитът предлаган от Ganbox е един от най-подробните предлагани в България. Освен изброените по-горе неща включва и други проверки и изследвания, като една част от тях са конфиденциални, а други са специфични според типа на сайта и затова не са описани в тази страница.

За кого е подходяща услугата SEO одит?

1. Нов или работещ сайт, на който не е правена SEO оптимизация. При силна конкуренция или голям уеб сайт с множество страници започването на оптимизация изисква извършване на SEO одит.

2. Работещ сайт при висока конкуренция. Определяне на моментното SEO състояние на вашия сайт и на състоянието на конкурентните сайтове. При силна конкуренция това състояние е много динамично и често се мени.

3. Фирми, които нямат ресурс от хора, които да поддържат сайта и да работят по SEO оптимизацията на сайта.

4. Всички електронни магазини, които искат да увеличат онлайн продажбите си.

.

Защо да избера Ganbox за извършване на SEO одит?

Предлагаме подробен и качествен SEO одит на сайт, за всеки сайт, който не е сайт изработен от Ganbox.

Ние сме силни с това, че едновременно имаме много добри програмисти - за извършване одит на кода и много добър екип SEO експерти за извършване на SEO анализи.

Много са малко фирмите в България, които включват в своите SEO одити изследване на проблеми със сигурността на сайта - нещо, което ако бъде подценено, може трайно да унищожи SEO на сайта.

Нашето внимание е изцяло насочено към откриване на всички проблеми, които пречат на вашия сайт да се класира по-добре. Изследваме и най-дребните детайли, които могат да окажат влияние на класирането.

Откритите проблеми се подреждат по важност и се описват възможни решения и препоръки за подобряване на сайта.

.

Най-подробна представа относно начина ни на работа, може да добиете от уебинара: "Как се извършва SEO одит с Георги Стефанов" ако имате време да гледате видеото:

.

 

Може също да видите видео от лекция на тема Одит на сайт изнесена от нашия SEO експерт Георги Стефанов на 22 февруари 2014г. и сами да придобиете представа за качеството на одита.

Към дата 20 юни 2013г. само Ganbox предлага услуга по изследване на всичките линкове на сайта и откриване на опасни линкове, които могат да доведат на Google наказание.

Изготвяме подробен отчет за клиента в PDF файл (обикновено над 90 страници), придружен с графично представяне на информацията.
През годините сме извършли стотици одити на сайтове и сме се сблъсквали с най-различни проблеми (един интересен такъв, макар и много рядко срещан е "сайт капан"). Имаме огромен опит и решение на всеки сайт проблем.

Предлагаме вероятно най-подробния SEO одит предлаган в България. В зависимост от големината на сайта, одита може да достигне стотина страници, текст и графики.

Внимание! Интернет е пълен с автоматизирани инструменти за SEO одит - само написвате домейна на вашия сайт, натискате един бутон и в рамките на секунди до няколко минути, софтуер прави проверки на сайта и автоматично дава някакви препоръки за сайта. По тази причина много фирми твърдят че предлагат SEO одит, но реално това е някакъв повърхостен SEO анализ. В Ganbox не правим одит, чрез автоматичен софтуер. По всеки сайт, на който правим одит, работи екип от няколко човека, опитни SEO специалисти, които ползват множество платени инструменти. Тези инструменти събират данни, които след това се систематизират, анализират и по тях се дават конкретни препоръки за подобряване на сайта.

Всеки одит се проверява от нашия топ SEO експерт Георги Стефанов и финалните оценки и препоръки в одита са от него.

 

Направете запитване за SEO оферта тук.

За контакти свържете се с нас от страница Контакти.

Последна редакция на текста на 17 септември 2020г. Кратък линк към тази публикация:  goo.gl/X8ug38

Прочетена:39420
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (10 гласа, оценка: 4,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...
Георги Стефанов
Магистър по информатика, който се занимава с компютри от 1988 г., професионално с програмиране от 1998 г., а с уеб технологии от 2002 г. Има богат опит при оптимизиране на бизнес сайтове. Повече от 15 години развива успешно свои уеб проекти и работи с български и международни компании за постоянно подобряване на техните сайтове и увеличаване на онлайн продажбите. 

9 comments on “SEO одит на сайт”

 1. Много полезна статия и не толкова, защото ще тръгна да правя SEO одит за клиенти, а по-скоро добър метод да следим нивото на нашият сайт и как се справяме с времето.

  Принципно има страшно много фактори, които човек трябва да следи, а с една хубаво направена карта в ексел и с напътствята от тази статия... всичко заспива.

  Благодаря още веднъж!!!

 2. Много интересна статия, и това с SEO одита е много полезно.

 3. За мен този срок от 20 дни е прекалено дълъг.

 4. Може да се извърши и по-бързо, но не се препоръчва.

 5. Хубава и изчерпателна статия! Беше ми полезна - Благодаря

 6. Това с откриване на опасни линкове изглежда изнтересно!

 7. Много полезна информация! Браво!

 8. Тази статия е интересна и полезна, SEO одита е трудна за разбиране материя от фирмите, но ако се обясни неговата ефективност правилно, може да има голям ефект.

 9. Полезна статия, много добре написана и изчерпателна.

споделиха
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram