eCommerce Academy Awards 2022 за пръв път в България конкурс специално за онлайн магазини

eCommerce Academy Awards 2022: специално за онлайн магазини, които искат да бъдат по-добри от конкурентите си.

Никола Илчев с екипът на eCommerce Academy и Ganbox Ви канят да се включите в първото издание на eCommerce Academy Awards. В тази публикация има подробности за конкурса и малки тайни, които няма да откриете на друго място. Всички онлайн магазини, които желаят да участват в конкурса, могат да попълнят регистрационната форма до края на август 2022 г. Побързайте! Остава по-малко от месец!

Какво е eCommerce Academy Awards?

Можем смело да заявим, че това е първият строго профилиран конкурс за онлайн магазини. Един проект, който цели да помага на електронните търговци да са по-добри в своята работа.

Как ще постигнем това?
Чрез безпристрастно жури, експерти, работещи в различни направления на бизнеса, с огромен практически опит и с много проекти зад гърба си.  За да гарантираме, че няма да има конфликт на интереси, всеки участник в журито декларира “Липса на свързаност” с проектите, които трябва да оценява.

Кой може да участва в конкурса?

Конкурсът търси “Звездите на онлайн търговията” в България. В него могат да се включат от най-малките до най-големите електронни магазини, защото критериите за оценка, които сме подбрали, дават равен шанс на всички.
Единственото условие е участниците да отговарят на определението за електронен магазин – да имат т.нар. Количка и процес по приемане на поръчка – Checkout.

Важни дати за конкурса eCommerce Academy Awards

30 август 2022 г е последният ден, в който можете да се регистрирате за участие.

30 септември 2022 г се затваря възможността за гласуване от публиката.

5 октомври 2022 г е официалната церемония по награждаване на победителите в първото издание на eCommerce Academy Awards 2022.

> Ако имате онлайн магазин, побързайте да се регистрирате за конкурса ТУК.

Категории в eCommerce Academy Awards

Конкурсът е разделен на 12 основни категории и 3 специални.
Основните категории, в които всеки онлайн магазин може да вземе участие, са:

 • “Мебели, дом, градина и ремонт”;
 • “Лайфстайл”;
 • “Детски стоки”;
 • “Лична грижа”;
 • “Спорт, отдих, хоби”;
 • “Електроника”;
 • “Офис и учебни помагала”;
 • “Авто-мото”;
 • “Домашни любимци”;
 • “Хранителни стоки”;
 • “Ръчно изработени продукти”;
 • “Дигитални продукти и услуги”.

Специалните категории са:

“Стартиращ онлайн магазин на 2022 год.” – тук могат да участват магазини, започнали да работят онлайн след 1-ви януари 2022 година;
“Проведена социална кампания през 2022 година” – в тази категория могат да се включат магазини провели кампании със социален характер през годината;
“Любим магазин на публиката” – тук всеки участник ще има възможност да създаде собствена кампания и да покани своята аудитория да гласува за него.
На онлайн магазините, заявили желание да се включат в последната категория, ще им бъде предоставен достъп до специално подготвена за тях страница, на която могат да поканят феновете си да ги подкрепят.

Защо да участвате в eCommerce Academy Awards

Ползи, които носи участието в конкурса

Всеки участник, независимо от неговото класиране, получава:

 • Обратна връзка за своя проект под формата на доклад, в който ще бъдат изтъкнати както силните страни на кандидата, така и съответните слабости, които би могъл да подобри;
 • Ваучер на стойност 100 лв. за Cloud и VPS услуги от Делта хостинг;
 • Статия/интервю в сайт от групата на Нетинфо (по преценка на редактор).

Награди за победителите:

Онлайн магазините, класирани на първо място в 12-те основни категории, получават плакет “Звезда на онлайн търговията”, който е специално изработен за конкурса и наподобява неговия графичен знак. Победителите ще имат възможността да участват и в епизод от поредицата “Зад кулисите на онлайн бизнеса”, който ще бъде излъчен през 2023 година.
Магазините, поставени на второ и трето място в основните категории, получават грамота за съответното място.

С какво този конкурс са различава от всички подобни до момента?

Има ли нещо уникално в конкурса eCommerce Academy Awards?

Да! Нещо, което не е правено досега в никой друг конкурс, а е от изключително значение за успеха на всеки бизнес. Това е един от основните критерий, който сме избрали за оценка – “Работа с клиенти и следпродажбен процес”. По този критерий, специално подготвен за това екип, ще проверява как отделът за обслужване на клиенти на онлайн магазина, включил се в конкурса, реагира при рекламации, връщане на стоката, отказ от направена вече поръчка, както и при други възникнали проблеми.

Какво общо има Ganbox с eCommerce Academy?

Нашият топ SEO експерт, Георги Стефанов, ще участва в журито на конкурса и ще оценява онлайн магазини по SEO критериите на конкурса, които са предварително уточнени и съгласувани с останалите SEO специалисти от журито. Повече за Георги, неговият професионален опит, проекти и препоръки, може да видите в личния му сайт https://gan.bg

Тайни от кухнята на конкурса eCommerce Academy 2022

Като бонус, затова, че стигнахте да четете публикацията до тук, ще ви издадем няколко тайни от "кухнята", които вероятно няма да може да прочетете на друго място 😉

1) Всички участници в журито до момента не са участвали в подобен конкурс, оценяващ онлайн магазини.

2)Всички оценки ще бъдат предоставени на кандидатите, заедно с ценни коментари и съвети. Получава се нещо като мини одит на сайта.

3) Журито на конкура е разделено на няколко групи SEO, дизайн, техническа част, правен отдел и следпродажбено обслужване. Във всяка от групите има тeсни специалисти в своята област и те оценяват сайта само във своята област - в това в което са най-силни. Например един оценяващ от SEO журито оценява само по SEO критерии и няма да оценява например дизайна на сайта.

4) Отделните оценки на групите формират една обща оценка на магазина. Отделните групи работят напълно самостоятелно и не могат да си влияят. Дори участниците в една група не могат да си влияят помежду си и не виждат останалите оценка по време на оценяването.

 

За организатора eCommerce Academy: 

eCommerce Academy стартира дейността си през 2016 година като организира едни от най-мащабните и значими конференции в сферата на електронната търговия у нас – eCommerce Academy Conference, Продавай успешно в Румъния и Гърция, Продавай успешно в Amazon и Правни и данъчни аспекти в eCommerce, като всички те обединяват и събират заинтересовани от цяла България. След средата на 2020 година събитията се провеждат в хибридни формати и достигат до стотици онлайн търговци и такива, които биха искали да стартират свой бизнес. Освен активен YouTube канал, Академията поддържа и аудио формат за обучение и вдъхновение на онлайн продавачите в България – podcast. В него Никола Илчев, създател и главен организатор на eCommerce Academy, показва реалните истории на истински електронни търговци. Академията има и две издадени книги.

Заявете участие в конкурса eCommerce Academy Awards ТУК!

Прочетена:8795
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (2 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...
Георги Стефанов
Магистър по информатика, който се занимава с компютри от 1988 г., професионално с програмиране от 1998 г., а с уеб технологии от 2002 г. Има богат опит при оптимизиране на бизнес сайтове. Повече от 15 години развива успешно свои уеб проекти и работи с български и международни компании за постоянно подобряване на техните сайтове и увеличаване на онлайн продажбите. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

споделиха
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram