Одит на линкове към сайт

Откриване на опасни линкове към сайт

Ganbox представя услуга по откриване на всички линкове и оценка на риска на линковете към сайт. Опитваме се да открием опасни линкове, които могат да доведат до Penguin наказание от Google и сайта да бъде чувствително понижен в резултатите от търсене на Google. Изготвя се списък с опасните линкове и файл, с който да се откажем от тези линкове, като ги изпратим към Google, за да не ги взема под внимание.

Обикновено това е една дейност, която е част от извършвания SEO одит на сайт от Ganbox. Този SEO одит вече е задължителен за всеки клиент на Ganbox, който желае да ползва абонаментна SEO поддръжка. Причината е, че в много случаи има проблеми или по самия сайт или в линковете, които са били изградени преди това от други оптимизатори или от собственика на сайта. Тези проблеми пречат на класирането на сайта в Google и обезсмислят в голяма степен извършването на други SEO действия, преди да бъдат отстранени.

Поради засиления интерес от хора, който са загубили голяма част от трафика към сайта си и искат да разберат на какво се дължи това, пускаме тази услуга по откриване на опасни линкове. Създаваме тази отделна услуга, за да бъде на по-ниска цена спрямо цялостния одит на сайт и да може да бъде по-достъпна за хора, които имат съмнения, че имат некачествени или опасни линкове към своя сайт.

Какво включва услугата одит на линкове?

Има няколко варианта на услугата за одит на линкове към сайт:

1. Бързо изследване за опасни линкове - план 1

1. Изследване на почти всички линкове (над 95%) сочещи към сайта и откриване на опасни линкове. Изготвяме кратък списък с URL адреси на страници, в които има опасни линкове към сайта, които се подреждат така, че най-опасните са в началото.  За всяко URL има степен на риск и кратко обяснение, защо линкът е опасен. Клиентът получава само линковете с най-висока степен на риск.

2. Изготвяме текстов файл с най-опасните линкове, който има формат готов да бъде подаден към Google през Google Disavow Tool* с цел отказване от опасните линкове.

Цена на услугата 300 лв. Време за изпълнение 5 работни дни. Изследват се линковете само на един домейн. Вижте отстъпки за предплащане.

.

2. Подробно изследване за опасни линкове - план 2

1. Изследване на всички открити линкове сочещи към сайта (над 98%) и откриване на опасни линкове. Линковете към сайта могат да бъдат хиляди и дори десетки хиляди. Изготвяме подробен списък с URL адреси на страници, в които има опасни линкове към сайта, които се подреждат така, че най-опасните са в началото.  За всяко URL има степен на риск и кратко обяснение, защо линкът е опасен. Клиентът получава пълен списък с открити линкове към сайта.

2. Изготвяме текстов файл с най-опасните линкове, който има формат готов да бъде подаден към Google през Google Disavow Tool с цел отказване от опасните линкове.

3. Изготвяне на обща оценка за риска от откритите линкове към сайта.   Изготвяне на линк профил придружен с нагледни графики и подробни обяснения, какво може да се подобри при изграждане на бъдещи линкове -  практически SEO урок за линкбилдинг.

Цена на услугата 400 лв. Време за изпълнение 10 работни дни. Изследват се линковете само на един домейн. Вижте отстъпки за предплащане.

.

3. Изследване на силните линкове на конкурентни сайтове - план 3

Този вариант включва всичко от предишната точка 2. за откриване на опасни линкове към твоя сайт плюс следните:

1. Изследват се допълнителни параметри на всеки линк, като анкор текста на линка;  вид на линка: follow или nofollow;  към коя страница от сайта сочи линка;  в коя част на сайта се намира линка: в текста, в списък, във футър; IP адрес на домейна; тема на сайта и др. Дават се общи съвети какви да бъдат линковете.

2. Силата на линковете може да бъде сравнена с до 5 конкурентни сайта подадени от клиента. Резултатът е в табличен вид.

3. Подробен списък на линковете на до 2 конкурентни сайта. Получавате списък от URL адреси, в които има линкове към сайт на конкурент, като тези URL са подредени по силата на линковете в тях, като най-силните линкове са в началото. По този начин получаваш силните линкове на конкурент.

4. Даваме насоки на кои линкове на конкурент да обърнеш внимание - изключителен нагледен практически урок по SEO подходящ за напреднали и начинаещи.

Цена на услугата 500 лв. Време за изпълнение 20 работни дни. Вижте отстъпки за предплащане.

.

Отстъпки при предплащане на услугата Одит на линкове

50% отстъпка при предплащане на 12 одита.

30% отстъпка при предплащане на 6 одита.

20% отстъпка при прадплащане на 4 одита.

10% отстъпка при предплащане на 3 одита.
Тези отстъпки не може да се комбинират с други отстъпки.

Условия за предоставяне на услугата

При поръчка на услугата се приема, че клиента е запознат с тези условия и ги приема:

1. Всички посочени цени в тази страница са без ДДС. Плащането на услугата е еднократно и става изцяло авансово. Плаща се само по банков път, при което до 3 дни след получаване на плащането издаваме данъчна фактура, на която се начислява ДДС. Фирмата ни е регистрирана по ДДС. При множество поръчки е възможно удължаване на сроковете за изпълнение, като при това клиентът ще бъде уведомен.

2. Посочените URL адреси и описанията защо са опасни, не са абсолютни стойности, а прогнози базирани на множество фактори, които дават много точно приближение.

3. Трябва да се има предвид, че domain.com и www.domain.com са два различни сайта, ако няма пренасочване от единия адрес към другия, ние избираме адреса с повече линкове и правим изследването за него, но по този начин се изпуска известно количество линкове, които сочат към другия адрес.

4. Използват се множество източници за откриване на линковете, но не може да се гарантира, че един или няколко линка няма да бъдат пропуснати. Обикновено общият брой линкове е толкова голям, че това е пренебрежимо малка грешка и не пречи на общото изследване на линковете.

5. Ganbox не носи никаква отговорност при щети възникнали при неправилно тълкуване или използване на предоставените данни от тази услуга или файл за Google Disavow Tool за сайта.

.

Как се получават опасните линкове?

За повече информация относно как се получават опасните линкове и как се ползва Google Disavow Tool  прочети статията Опасни линкове и Disavow tool.

За пълнота ще споменем, че най-честата причина за наказание на сайт са изградените линкове към него, но има и други фактори, които могат да доведат до друг вид наказание. Например повторения в текстовете, недостатъчно текстове или неуникални текстове, могат да доведат до наказание след Panda update - промяна в алгоритъма на Google, който класира сайтовете в резултатите от търсене според тяхното качество. При това наказание, сайтът започва да се класира лошо по една или много ключови думи.  Затова е препоръчително да се извърши пълен одит на сайта с цел опит за откриване на всички възможни проблеми по сайта.

Одит на линковете на сайта не е еднократно действие и трябва да се извършва периодично, защото е възможно линкове, които са били добри да се превърнат в опасни линкове и да доведат до унищожаване на домейна на сайта - сайтът отпада от класирането в Google по много или всички ключови думи и никога не се възстановява. При повторно изследване на домейн даваме отстъпка от 20% от стандартната цена.

За поръчка на услугата, моля свъжи се с нас от страница Контакт.

Кратък адрес към тази публикация: goo.gl/s333e

Прочетена:30939
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (5 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...
Георги Стефанов
Магистър по информатика, който се занимава с компютри от 1988 г., професионално с програмиране от 1998 г., а с уеб технологии от 2002 г. Има богат опит при оптимизиране на бизнес сайтове. Повече от 15 години развива успешно свои уеб проекти и работи с български и международни компании за постоянно подобряване на техните сайтове и увеличаване на онлайн продажбите. 
споделиха
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram