Автоматично следене на позициите в Google

Инструмент за мониторинг на позициите на сайт по ключови думи в Гугъл

Ganbox предлага уеб инструмент, с чиято помощ може да следиш позициите на твоя сайт в Google по избрани от теб ключови думи. Освен твоя сайт, може да бъде въведен и произволен конкурентен сайт, който ще бъде следен по същите ключови думи. Услугата предоставя ежедневно и автоматично следене на позициите в Гугъл на един или няколко конкурентни сайта. Има много удобна възможност за следене на общата видимост (средната позиция), което дава възможност с един поглед да се види дали сайта върви нагоре или надолу и как се позиционира спрямо другите конкурентни сайтове.

Едно предимство спрямо други подобни и онлайн инструменти е възможността за даване на тежест на всяка ключова фраза. Това е важно, защото различните целеви ключови фрази имат различна важност.

На следващата графика има сравнение на сайта activtrades.bg оптимизиран от Ganbox при силна конкуренция и още три конкурентни сайта. Отвесните линии са дните - всеки ден се прави измерване в google.bg или друг избран Google домейн.

posGanbox_image

Уеб инструментът показва изключително точно позицията за всяка ключова фраза. Сравнявали сме го многократно с множество други инструменти, които не се справят толкова добре, особено когато става дума за измерване на класиране на сайт в google.bg. Таблицата под графиката показва текущото средно класиране, колко ключови думи са на първа страница в Google, колко ключови думи имат подобрение на позициите спрямо предишното измерване, колко от ключовите думи са без изменение и колко от тях имат понижение на позициите.

Разбира се има таблица с всички ключови думи и може да се гледа графика по отделна ключова дума и да се прави сравнение с конкурентен сайт по избраната ключова дума. Може да се проследи изменението на класирането за всяка фраза.

Има възможност за съобщаване за новооткрити линкове, които сочат към сайта - backlinks.  По този начин може да разбереш навреме, ако към сайта се появят опасни лоши линкове, които бързо трябва да се изтрият. 

.

Предимства на онлайн инструмента за следене на класирането на сайта по ключови думи

1. Напълно автоматично измерване и SEO контрол

След първоначална безплатна настройка, която се прави от нас. Може по всяко време да се логваш и да следиш как се позиционира сайта в Google. Идеално средство за контрол на работата на SEO оптимизатор.

2. История на позициите в Google

Много често към нас се обръщат хора, който са работили с други оптимизатори или сами са правили оптимизация и са загубили голяма част от трафика към сайта си. Имали сме случай на от 2 до 10 пъти понижаване на дневните посещения. При такива резки спадове не е достатъчна моментна картина на класирането, а трябва да се види по кои ключови думи е отпаднал сайта и е нужна история на позициите за всяка от ключовите думи. Ако не сте ползвали инструмента ще бъде много трудно да се определи къде е проблема и какво да се предприеме.

3. Удобно сравнение с конкурент на класирането по ключови фрази

Може да се прави сравнение с множество конкурентни сайтове и само с един поглед да се види кой сайт накъде върви - подобрява ли се видимостта или намалява. Вижда се лесно дали конкуренцията прави SEO и може се изследва от SEO оптимизатор, какво точно прави конкуренцията.

4. Отлична цена за SEO мониторинг на позициите и линковете

Услугата е платена и цената към момента е 0,02лв за една проверка на една ключова дума. Да, точно така по 2 стотинки на проверка! Например ако имаш сайт, който проверяваш всеки ден и са въведени за проверка 30 ключови думи, това прави 30 думи x 30 дни x 0.02лв = 18лв на месец. Също така има възможност да проверяваш не всеки ден, а веднъж на 3 дни, като по този начин това сваля цената на месец цели 3 пъти 😉 Цената е посочена без ДДС.
Може да получиш безплатен тестов достъп, за да видиш дали ти допада - ако често проверяваш позициите на твоя сайт или на конкурентни сайтове, сигурни сме, че ще се влюбиш в това удобство. Без значение дали сам правиш SEO или си възложил тази отговорна задача на SEO оптимизатор, използването на този инструмент е задължително, за да си наясно какво се случва със сайта и негови конкуренти и то по най-бързия начин.

За да получиш безплатен тестов достъп, свържи се с нас от страница Контакти.

Прочетена:28644
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (8 гласа, оценка: 4,75 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...
Георги Стефанов
Магистър по информатика, който се занимава с компютри от 1988 г., професионално с програмиране от 1998 г., а с уеб технологии от 2002 г. Има богат опит при оптимизиране на бизнес сайтове. Повече от 15 години развива успешно свои уеб проекти и работи с български и международни компании за постоянно подобряване на техните сайтове и увеличаване на онлайн продажбите. 

8 comments on “Автоматично следене на позициите в Google”

  1. Ще го пробвам задължително. Преди време си играех и бях направил на excel доста прилична таблица и диаграмки, но сега виждам че има доста по-лесен начин за ежедневно и автоматично следене на позициите в Google.

  2. Здравейте! Ползвам подобен инструмент, който дава възможност да се следи позиционирането на хиляди думи едновременно. Има ли начин и вашият тул да дава информация за класирането на повече думи, примерно 500-1000?

  3. Да, няма ограничение на думите, но цената се вдига на всеки 50 нови думи. Могат и да се групират по тематика и да се гледат графики за всяка група. При сравнение с конкуренти обаче целта е малко по-друга. Обикновено избираме набор от ключови думи, по които едновремено сайта се класира добре и има много търсения на месец по тези думи - по голямата част от трафика идва от тях. Достатъчно е сайта да се сравнява с конкуренти по тях.

  4. Определено туулът е добър, единственият минус, така да се каже, е това, че е платен, но пък може би е по-добре така, с оглед на бозите, които излизат като безплатни в мрежата. Бих искал да попитам колегата Георги Календеров кой инструмент точно използва за позиционирането на хиляди думи едновременно? Иначе относно анализа на конкуренцията поместеният тук е на много високо ниво. Поздравления.

  5. Колко време/ключови фрази е тестовия период на този инструмент?

  6. Изпращате вашия сайт, десетина ключови думи или фрази и до 5 конкурентни сайта. Настройваме тестов акаунт, който в продължение на няколко дни събира данни за позициите на ключовите думи. След това получавате достъп до акаунта и имате няколко дни да разгледате и да прецените дали инструмента Ви допада. След това в платената услуга няма ограничение за брой ключови думи.

  7. Георги, чувал съм от колеги, че инструментът е супер, но бих искал да попитам нещо друго. Знаеш ли инструмент, който да показва и актуализира редовно (поне веднъж в месеца да кажем) позициите на всички фрази, по които сайтът се класира?

    Изключвам Serpstat от уравнението, щото там обновяват много бавно и не ми върши работа. Къде ли не търся за подобен инструмент, тъй като повечето са на принципа на вашия - задаваш фрази и следиш, но на мен ми трябва автоматично да ги изважда всички.

  8. Подобно предварително следене на ключовите думи изисква огромен ресурс, по тази причина няма много подобни инструменти. Serpstat за България и SemRush за англоезични сайтове, към този момент са най-добрите платени решения.

споделиха
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram