SEO с оптимизирано съдържание - Content Marketing

Content Marketing - полезно маркетинг съдържание за по-добро SEO

В тази публикация няма да чуеш клишето "Съдържането е цар", а ще покажем реален пример на оптимизиран от Ganbox сайт, който има увеличение на органичния OST трафик с над 360% за последните 30 дни, спрямо предишния период.

Всичко това е постигнато единствено с написване на една силна публикация, за която се очаква да бъде търсена заради полезното и съдържание. Написаният текст е с висока степен на уникалност спрямо вече публикувани подобни текстове и най-важното - заглавието съдържа ключова дума, която редактори на други сайтове не са се досетили да използват в своите заглавия. В момента тази ключова дума генерира около 40% от OST трафика към сайта.
Съдържанието на текста също така има вторични ключови фрази, по които страницата от сайта към момента се класира на първа страница.
Тук има няколко интересни факта:
1. Сайтът успя да задмине силни медийни сайтове, като Профит.бг и Медияпул за една от ключовите фрази, по която има търсене и сайта е на първо място. Също да се класира на първа страница по производни ключови фрази, всяка от които носи допълнителен трафик. Така сумарно long tail фразите, носят почти толкова трафик, колкото основната фраза.
2. Пробивът идва не веднага след като е публикувана страницата, а месец-два по-късно, заради предвидена фраза, която ще бъде търсена по това време. С други думи факторът на новото съдържание (freshness) не участва в този пример.
3. Няма изкуствено създавани линкове към страницата (link building) има само естествено споделяне в социалните мрежи от реални хора.
Друго което оказва влияние на доброто класиране в този случай е поведенческите фактори на хората в сайта, те влизат в сайта по тази ключова фраза, за да решат свой проблем. Публикацията съдържа таблични данни, които изискват време за възприемане на информацията, това прави престоя на посетителя по-дълъг, което е добър сигнал за Google.  Сайтът има бутони за лесно споделяне на съдържанието в социалните мрежи и много от хората ги ползват, след като прочетат текста.
Този пример показва силата на съдържанието в SEO оптимизацията и колко е важно хората създаващи уеб съдържание да имат понятие от добрите SEO практики. Ето защо все повече фирми разчитат на SEO курсове за обучаване на своите служители, които практикуват SEO Copywriting - как да пишем съдържание за хората, което се харесва от търсачките като Google.
Прочетена:8173
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (3 гласа, оценка: 4,67 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...
Георги Стефанов
Магистър по информатика, който се занимава с компютри от 1988 г., професионално с програмиране от 1998 г., а с уеб технологии от 2002 г. Има богат опит при оптимизиране на бизнес сайтове. Повече от 15 години развива успешно свои уеб проекти и работи с български и международни компании за постоянно подобряване на техните сайтове и увеличаване на онлайн продажбите. 

2 comments on “SEO с оптимизирано съдържание - Content Marketing”

  1. Много интересна и полезна статия.

споделиха
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram