SEO с оптимизирано съдържание – Content Marketing

Content Marketing – полезно маркетинг съдържание за по-добро SEO

 

Ganbox Content Marketing example

В тази публикация няма да чуеш клишето „Съдържането е цар“, а ще покажем реален пример на оптимизиран от Ganbox сайт, който има увеличение на органичния OST трафик с над 360% за последните 30 дни, спрямо предишния период.

Всичко това е постигнато единствено с написване на една силна публикация, за която се очаква да бъде търсена заради полезното и съдържание. Написаният текст е с висока степен на уникалност спрямо вече публикувани подобни текстове и най-важното – заглавието съдържа ключова дума, която редактори на други сайтове не са се досетили да използват в своите заглавия. В момента тази ключова дума генерира около 40% от OST трафика към сайта.
Съдържанието на текста също така има вторични ключови фрази, по които страницата от сайта към момента се класира на първа страница.
Тук има няколко интересни факта:
1. Сайтът успя да задмине силни медийни сайтове, като Профит.бг и Медияпул за една от ключовите фрази, по която има търсене и сайта е на първо място. Също да се класира на първа страница по производни ключови фрази, всяка от които носи допълнителен трафик. Така сумарно long tail фразите, носят почти толкова трафик, колкото основната фраза.
2. Пробивът идва не веднага след като е публикувана страницата, а месец-два по-късно, заради предвидена фраза, която ще бъде търсена по това време. С други думи факторът на новото съдържание (freshness) не участва в този пример.
3. Няма изкуствено създавани линкове към страницата (link building) има само естествено споделяне в социалните мрежи от реални хора.
Друго което оказва влияние на доброто класиране в този случай е поведенческите фактори на хората в сайта, те влизат в сайта по тази ключова фраза, за да решат свой проблем. Публикацията съдържа таблични данни, които изискват време за възприемане на информацията, това прави престоя на посетителя по-дълъг, което е добър сигнал за Google.  Сайтът има бутони за лесно споделяне на съдържанието в социалните мрежи и много от хората ги ползват, след като прочетат текста.
Този пример показва силата на съдържанието в SEO оптимизацията и колко е важно хората създаващи уеб съдържание да имат понятие от добрите SEO практики. Ето защо все повече фирми разчитат на SEO курсове за обучаване на своите служители, които практикуват SEO Copywriting – как да пишем съдържание за хората, което се харесва от търсачките като Google.
Прочетена:4107
« Предишна публикация

Динамични AdWords реклами

Персонализиране на AdWords реклами с актуализации в реално време (Публикация подходяща за напреднали в интернет маркетинга.) Google Adwords реклами Наскоро Google Adwords обявиха нов вид динамични реклами, които дават възможност рекламата да ... Повече информация »

Следваща публикация »

Зареждане на сайт от поддиректория

Стандартно когато е качен на сървъра на хостинга, вашия сайт се зарежда от директория public_html - това е главната уеб директория на сайта. При отваряне на адрес www.domain.com се зарежда файла index.php (или index.html), който се ... Повече информация »

1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (3 гласа, оценка: 4,67 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...

2 коментара

  1. Петя 22.02.2015
  2. А.М. 23.02.2015

Напишете коментар

споделиха