Supplemental results

Supplemental results (Допълнителни резултати).

Това е част от индекса на Google, в който влизат страници с недостатъчно съдържание, страници с не уникално съдържание или страници, които нямат нито една връзка към себе си.

Основната цел на индекса с допълнителни резултати е да приеме страниците с по-лошо качество и по този начин в основния индекс да останат качествените страници с уникални текстове.

Много голям процент от страниците на сайт влизат в индекса с допълнителни резултати, ако не се помисли предварително за това още при създаването на сайта и при всяко добавяне на нови страници.

Всяка страница която е влязла в допълнителните резултати се показва при търсене по ключова дума или фраза, само ако в основния индекс няма страници с резултати. Това прави тези страници изключително трудни за откриване през Google. Това може да бъде критично за онлайн магазин със страници на продукти, които са влезли във вторичния индекс.

Излизането на страница от вторичния индекс е трудна задача и отнема много време. Постига се с периодично добавяне на съдържание и връзки към страницата.

Възможно е и обратното движение - страница от основния индекс да влезе във вторичния индекс. Това се случва, обикновено с вътрешни страници на сайт, които са с малко съдържание "на ръба" определен от Гугъл и много дълго време нищо не е променяно по тях.

Може да провериш колко страници на даден сайт са в основния и колко във вторичния индекс с инструмента SEO състояние.

Прочетена:14423
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (1 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...
Георги Стефанов
Магистър по информатика, който се занимава с компютри от 1988 г., професионално с програмиране от 1998 г., а с уеб технологии от 2002 г. Има богат опит при оптимизиране на бизнес сайтове. Повече от 15 години развива успешно свои уеб проекти и работи с български и международни компании за постоянно подобряване на техните сайтове и увеличаване на онлайн продажбите. 

8 comments on “Supplemental results”

  1. Навил съм се да си купя домейн от godaddy който да е поне на 5-6 години, но се питам: когато "сайтът е наказан от Google и изключен от индекса" горе-долу колко време отнема пак да влезе там и повече да не е "Supplemental". Ако има запознати, моля отговорете ми. Ще Ви бъда много благодарен.

  2. Supplemental не е точно наказание, това е оценка на полезността на страниците. За да излезе от вторичния индекс една страница е нужно най-малкото ново уникално съдържание от копирайтър и нови линкове към тази страница. Иначе, ако домейна има лоша история или се е ползвал за сайтове за възрастни не ви препоръчвам да го купувате.

  3. Много благодаря за експресния отговор. А знаете ли за инструмент или страница, където мога да проверя подробно домейна, или поне да видя какво е представлявал сайта (нещо като кеш на гугъл за страницата)?

  4. http://www.archive.org - показва как е изглеждал сайта през известни периоди от време. Обикновено, когато има съществена промяна се прави нова снимка на сайта. За съжаление не работи за някои сайтове.

  5. Благодаря, точно това ми трябваше! Прегледах домейна, има 13 снимки и през цялото време е бил магазин, и на мен ми трябва с такава цел, но последната картинка е от Октомври 16, 2008 и там сайта представлява резултати със спонсорирани връзки! Според мен това не е "лоша история", Вие как мислите?

  6. Може да са опасни спонсорирани връзки към adult сайтове (еротични, за залагания и др). Но щом е минало толкова време, не ми се вярва да окаже влияние.

  7. Здравейте. Искам да попитам има ли начин да видим кои точно страници от сайта са включени в "supplemental results"?

  8. Много полезно. Благодаря!
    ... имам още какво да работя.

споделиха
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram