Supplemental results

Supplemental results (Допълнителни резултати).

Това е част от индекса на Google, в който влизат страници с недостатъчно съдържание, страници с не уникално съдържание или страници, които нямат нито една връзка към себе си.

Основната цел на индекса с допълнителни резултати е да приеме страниците с по-лошо качество и по този начин в основния индекс да останат качествените страници с уникални текстове.

Много голям процент от страниците на сайт влизат в индекса с допълнителни резултати, ако не се помисли предварително за това още при създаването на сайта и при всяко добавяне на нови страници.

Всяка страница която е влязла в допълнителните резултати се показва при търсене по ключова дума или фраза, само ако в основния индекс няма страници с резултати. Това прави тези страници изключително трудни за откриване през Google. Това може да бъде критично за онлайн магазин със страници на продукти, които са влезли във вторичния индекс.

Излизането на страница от вторичния индекс е трудна задача и отнема много време. Постига се с периодично добавяне на съдържание и връзки към страницата.

Възможно е и обратното движение – страница от основния индекс да влезе във вторичния индекс. Това се случва, обикновено с вътрешни страници на сайт, които са с малко съдържание „на ръба“ определен от Гугъл и много дълго време нищо не е променяно по тях.

Може да провериш колко страници на даден сайт са в основния и колко във вторичния индекс с инструмента SEO състояние.

Supplemental results
5 (100%) 11 гласа
Прочетена:9602
« Предишна публикация

SEO състояние на сайт

В страница SEO състояние ще намериш безплатен SEO инструмент за бърза диагностика на сайт. Написваш името на домейна, например: ganbox.com и натискаш бутон Проверка. Прави се анализ и проблемните места се оцветяват в оранжево и червено, ... Повече информация »

Следваща публикация »

XHTML и заместване на тага embed

Тага embed служи за вмъкване на видео или аудио файл в уеб страница, така че при зареждане на страницата мултимедийния файл може да  започне да се изпълнява директно. За съжаление този таг не е по XHTML ... Повече информация »

8 коментара

  1. Красен 09.09.2011
  2. Красен 09.09.2011
  3. Красен 09.09.2011
  4. Иван 07.08.2012
  5. marto 09.08.2013
споделиха