SEO консултации

Безплатни SEO консултации от Ganbox

Ако имаш кратък SEO въпрос, на който може да се отговори в рамките на минута-две, може да го зададеш, като изпратиш от страница безплатни SEO консултации. Имаш право на един такъв въпрос на всеки два месеца. Ще получиш безплатно отговор при първа възможност на имейл.

Ще отговаряме не само на строго SEO въпроси, а и на всякакви въпроси свързани с уеб сайтове и уеб приложения и тяхното подобряване и оптимизиране.

Няма да отговаряме на въпроси, за които е необходимо голямо време за проучване или достигане на отговор.

Професионална SEO консултация

За цялостен SEO одит и пълна SEO консултация на сайт, моля виж условията на услугата в страница SEO консултация.

Всички SEO отговори и SEO консултации се извършват от Георги Стефанов - SEO специалист от ganbox.com.

 

Прочетена:31972
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (4 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...
Георги Стефанов
Магистър по информатика, който се занимава с компютри от 1988 г., професионално с програмиране от 1998 г., а с уеб технологии от 2002 г. Има богат опит при оптимизиране на бизнес сайтове. Повече от 15 години развива успешно свои уеб проекти и работи с български и международни компании за постоянно подобряване на техните сайтове и увеличаване на онлайн продажбите. 

134 comments on “SEO консултации”

 1. Публикувано в GANBOX:
  Съдържание на сайта и оптимизация
  28.09.2007 г.
  Трябва до всяка една страница, която искате да се индексира, да има връзка или поредица от връзки и полученият URL да не

  съдържа параметри или сесийни променливи. Например ако имате страниците domein.com/index.php?page=about и

  domein.com/index.php?page=contact с помоща на mod rewrite на apache уеб сървъра тези два адреса трябва да се заменят с

  domein.com/about и domein.com/contact.

  Въпрос: Трябва ли да променя адреса на всяка една страница в сайта ако искам тя да се индексира. Доколко е разумно това за

  е-магазин с 2000 артикула които се променят периодично? Правилно ли е да се индекират само темите и подтемите на магазина?
  А ако се наложи промяна в тях в бъдеще, може ли да възникне проблем ако вече са индексирани?
  С помоща на инструмента за проверка на състоянието на сайта получих следният резултат:
  Общо 993 индексирани страници.
  145 страници в основния индекс
  и 848 в допълнителни резултати.
  Не съм променял адреси на страниците и все пак се индесират, как е станало това?
  Въпросите станаха пет...

 2. Моля свържете се с мен от страница https://ganbox.com/about

 3. Здравейте,
  От началото на месеца в сайта ми няма нито едно посещение по ключови думи и фрази. Преди това всичко беше наред. Възможно ли е да съм наказан от google? Може ли да ми кажете какво да преприема за да установя от къде идва проблема?
  Благодаря!

 4. Здравейте имаме онлайн магазин за мъжко бельо (www.queerwear.net), който е сравнително беден на текстово съдържание, но богат на снимки. Бихте ли ми казали, как да направя така, че снимките да ми излизат повече в ГУГЪЛ изображения?

 5. Задължително трябва да имат HTML атрибута alt с описания, какво се вижда на снимката. Може да се създаде отделен Google XML Sitemap за снимките. За да предпочете Google ваша снимка, тя трябва да е с достатъчно добро качество и да бъде заобиколена от достатъчно уникален и полезен текст.

 6. Здравейте!

  Имаме от скоро онлайн магазин - закупена готова платформа.

  При оформянето на "Заглавие продуктова страница" - какъв е разумния подход при подреждането:
  - да се започва с името на магазина и след това наименованието на продукта или обратно, или подреждането няма значение.

  Благодарим предварително и весели Великденски празници!

  Поздрави!

 7. Няма голямо значение, но се предпочита варианта с името на магазина в края, защото името на продукта е по-важната информация и тя трябва да е в началото. Ако името на продукта е по-дълъг от 70 символа, в резултатите на Google, няма да се показва името на магазина, което е по-добър вариант, отколкото да се отреже името на продукта.

 8. Здравейте!
  Поздравления за сайта и благодарности за ценните съвети които споделяте.
  Предстои ми пускане на сайт изграден с Joomla. Използвам компонент за добавяне на обяви, компонента автоматично генерира URL (домейна/obqvi/варна/type1) и използва описанието и ключовите думи на сайта, тоест винаги генерира едно и също описание и ключови думи независимо от избраните категории обяви и в кой град са. Има компонент sh404sef за промяна на URL, но е несъвместим с компонента за обяви. В Joomla може да се създаде списък с линкове и за всеки отделен линк може да се напиши заглавие и да се попълни описание и ключови думи.. Ако на първа страница сложа линк, който води към този списък с линкове дали търсачките ще го отчитат т.е ще показват ли описанието и заглавието на този линк в резултатите и дали това е добре от гледна точка на СЕО
  Примерен списък с линкове:
  Името на категория1 във Варна
  Името на категория2 във Варна
  И така за всички останали категории и градове.

  Благодаря ви предварително!

 9. Ако разбирам правилно, ползваните плъгини не са достатъчно добри от SEO гледна точка, защото всяка отделна страница трябва да има различни meta description и title таг.

 10. Здравейте,

  Може ли ГУГЪЛ да накаже сайт който се рекламира в www. nеоbux .com, www. pаidverts .com или друг сайт, който плаща за гледане и кликане на реклами. Благодаря!
  (заб. линковете нарочно са направени да не работят)

 11. Подобни линкове са много високо рискови. Дали и кога сайтът ще получи наказание зависи от авторитета на сайта.

 12. Здравейте 🙂 Искам да попитам как мога да направя URL -а на дадена статия кратък ,а не да ми заема няколко реда.Статията се посочва като линк във форум ?

 13. Всеки адрес може ръчно да съкратите с услуга като https://bit.ly
  За да става автоматично в сайта Ви, трябва да се програмира тази функционалност.

 14. Здравейте, г-н Стефанов. Поздрави за прекрасната тема в блога, която помага на толкова много хора. Та въпросът ми е как мога да генерирам хиляди meta tag descriptions с няколко клика, ако има такъв вариант разбира се. Имам два доста обемни сайта и няма как да напиша уникални мета описания за всички страници с продукти, категории, информации и др. чисто физически понеже би ми отнело страшно много време. Дали има такъв софтуер или онлайн сайт, който би могъл да ми генерира описания и по възможност да ги разхвърли по страниците в магазините ми и ако не какви са възможностите ми освен ръчно въвеждане?

 15. Да, има възможност да се реши този проблем софтуерно. Ние често го правим за наши клиенти. Мета таговете са попълват автоматично, ако не са въведени ръчно през админ панела.

 16. Здравейте г-н Стефанов,

  отскоро се занимавам със SEO, тоест още навлизам. Бих искала да попитам ключовите думи за оптимизиране на български сайт се изписват на кирилица, а какво се случва с тези на латиница.
  Имам предвид, например ключовата ми дума е крем за лице, но има повече търсения за krem za lice. Съответно трябва ли някъде да я включа или Google автоматично ги превръща така да се каже. Благодаря предварително за отделеното време и може би глупавия въпрос.

 17. Не включвайте в текста изкуствено ключови думи. Google успешно прави съответствие (транслитерира) думи и фрази на български изписани на латиница. Обикновено една страница се класира еднакво добре и по двете изписвания. Може да правите страници, които в URL съдържат подобни латински букви. Вижте инструмента https://ganbox.com/trans

 18. Здравейте,имам сайт на оупен карт 1.4 преди седмица го упдейтнахме до последна версия ,и от тогава гугъл ни сваля с по 30-40 места назад в класиране по думи , преди това със почти всички думи излизахме на първа страница от 1 до 3-4 място. В сайта влизаха по 300-400 човека ,а след ъпдейта влиза по 70 и стават все по малко . Възможно ли е да се върне старият сайт със старата версия ,гугъл завинаги ли е изтрил познатите страници от преди ?

 19. Здаравейте,
  Моят въпрос е:
  .html в края на URL-то полезен ли е за оптимизацията на сайта?

  Благодаря!

 20. Няма значение за Google дали е site.com/contact или site.com/contact.html
  За предпочитане е първият вид адреси, защото са с 5 символа по-кратки.

 21. Здравейте,
  Присъствието на един продукт в повече от една категория дублирано съдържание ли е?

  Пример 1:
  bluza-amerfoot-wave присъства едновременно в
  МЪЖКИ / БЛУЗИ и в
  СПОРТ / ФИТНЕС / ФИТНЕС ОБЛЕКЛА

  Пример 2:
  присъствието в категория и подкатегория едновременно
  МЪЖКИ и в
  МЪЖКИ / БЛУЗИ

  Въпросът ми е в смисъл дали 1 и 2 са проблем от гледна точка на оптимизацията? Има ли такава информация на сайта Ви?

  Благодаря!
  Михаил

 22. Здравейте,
  Моят въпрос е:
  Има ли значение името на домейна при СЕО оптимизация пример:
  (колебая се между 3)
  - иметонафирматаdesigns.com
  - иметонафирмата-designs.com
  - иметонафирмата.com
  Като се има на предвид, че името на фирмата е от 6 символа. Колебая се между един от 3те варианта.

  Поздрави,
  Димитров

 23. Препоръчвам вариант 3. След това с малко SEO техники се показва на Google, че това е бранд, който има определена дейност.

 24. Да, това е повторение.
  Най-лесно се решава с canonical атрибут от единия продукт към другия.

 25. Google не индексира вътрешните ми страници има забрана от robot.txt как да я премахна забраната в сайт на weebly

 26. Добър ден. Един от по-малките ни сайтове беше наказан от Google за дублирано съдържание и сега го възстановяваме. Проблема обаче е че в домейна се съдържа известна марка (марка-bg.com). Дали ще има проблеми във възстановяването на позициите му в Google заради това?

 27. Здравейте,
  искам да попитам има ли някой безплатен сайт (платформа) който да излиза напред в търсачките и ако може да дадете пример за такъв.Изобщо възможно ли е сайтове върху безплатни платформи като Oxxy да излизат в търсачките

 28. Изключително трудно. Трябва сайта да е в много слабо конкурентна ниша, за да се случи това. Имаше сайтове поддомейни на dir.bg (и преди време в hit.bg), които благодарение на силата на основния домейн се класираха добре за определени ключови фрази, но в наши дни Google предпочита брандове на собствени домейни. Не се препоръчва да развивате сайт, като поддомейн, защото по този начин все едно инвестирате в основния домейн, който не е ваш.

 29. Да включа ли повече екстри на заглавната страница на сайта ми за пътна помощ towingbg.com?

 30. Здравейте,
  Благодаря за предоставената възможност за задаване на въпроси!
  Бих искала да чуя Вашето мнение относно URL на кирилица, каквито забелязвам, че използате във Вашата практика. Според Вас, кой е по-правилният подход: website.com/kontakti или website.com/контакти и защо?
  Директният превод на английски от типа: website.com/contacts предполагам е правилно да се запази за английската версия на сайта (предвидена е и такава)
  И още, ако се възприеме подходът с транслитерация с латински букви, как се взима решение за правилна транслитерация, при положение, че официално признатата от ООН обтекаема система за транслитерация се разминава от общоприетата в практиката? Например "търговци" според официалната сисема би трябвало да звучи като "targovtsi", докато в практиката е много по-вероятно да се срещат формите "targovci", "turgovci" или дори "tyrgovci"
  Ще се радвам на Вашия коментар и благодаря предварително!

 31. Преди няколко години, адреси с кирилица се класираха чувствително по-добре при търсене от България по ключови думи съдържащи се в URL. Към днешна дата това няма значение и се препоръчва URL адреси, които са транслитерирани, защото са по-кратки и се споделят по-лесно. За да сте сигурни, че Google ще разбере правилно думата използвайте нашия безплатен инструмент https://ganbox.com/trans

 32. Здравейте,
  Благодаря ви предварително за отгорите. Има ли голямо значение за класирането на сайта ни, това че не е респонсив? Когато публикуваме статии, в които поставяме линкове към нашия сайт,с какъв обем трябва да са статиите, и как се прави прави ключовата дума да е самия линк ?

 33. Към този момент има разлика в класирането, само когато се търси от мобилно устройство. Трябва да проверите в Analytics и ако 20% или повече от трафика към сайта е през мобилни устройства, то трябва да преминете към риспонсив дизайн. Отделно имате проблем с това, че хората вероятно няма да могат да достигнат до конверсия в сайта ви, когато са на мобилно устройство и като цяло сайта е бавен. Правете тестове на сайта си с различни телефони. Останалите въпроси може да научите на SEO курса ни http://goo.gl/5VHi4R 😉

споделиха
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram