Бутончета за споделяне на линкове v.4

Ето и новата 4-та версия на JavaScript-а за социални бутони. Скриптът се предлага за безплатно ползване от ganbox.com.
За тези които не знаят, това са малки бутончета, които се показват на твоя сайт и всеки, който посещава страницата може да я сподели в социални сайтове за споделяне на линкове. По този начин получаваш линкове към твоя сайт, което действа добре на SEO оптимизирането на твоя сайт.

В новата четвърта версия са добавени бутони за новата социална мрежа Google+ и българските сайтове novoto.net и bghot.net. Променен е бутона на dаo.bg, да сочи към сайта bgrstar.com. Това се наложи поради продаване на домейна dаo от неговия собственик. Всички линкове от сайта dаo бяха прехвърлени в сайта bgrstar.com. Премахнати са няколко български социални мрежи, които са бавни и неудобни за ползване.

Работещ пример на този код има в дъното на сайта Директория за статии. След публикуване и одобрението на статия е добра идея тя да се изпрати към сайтовете за споделяне на линкове.

JavaScript плъгин за споделяне на линкове

Избери HTML код според енкодинга на твоя сайт.

Енкодинг UTF-8

Постави в твоя сайт HTML кода:

<script type="text/javascript" src="https://ganbox.com/inc/sb4.js"></script><!-- End ganbox.com code -->

Енкодинг CP1251

Ако твоя сайт е с кодиране на текста cp1251, тогава използвай следната версия на скрипта:

 <!-- Start ganbox.com Social Bookmark code v.4 --><script type="text/javascript" src="https://ganbox.com/inc/sb4cp1251.js"></script><!-- End ganbox.com code -->

Кодът се поставя някъде между HTML таговете <body> и </body> на мястото, където искаш да се покажат бутончетата. Най-доброто място е в края на публикация, за да може човекът, който я е прочел да я сподели.

Ако вече ползваш по-стара версия на този скрипт, за да направиш обновяване е нужно само да промениш цифрата на версията. Например от sb3.js да стане sb4.js.

Прочетена:7871
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (2 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...
Георги Стефанов
Магистър по информатика, който се занимава с компютри от 1988 г., професионално с програмиране от 1998 г., а с уеб технологии от 2002 г. Има богат опит при оптимизиране на бизнес сайтове. Повече от 15 години развива успешно свои уеб проекти и работи с български и международни компании за постоянно подобряване на техните сайтове и увеличаване на онлайн продажбите. 

4 comments on “Бутончета за споделяне на линкове v.4”

  1. За съжаление да. Ще го премахнем от бутоните и може да сложим друг сайт.

  2. Здравейте. Много ми допада начина на действие на бутоните. Поздравявам ви.
    Въпроса ми е можете ли да направите такъв бутон, но само за две социални медии. Свежо и Фейсбук?

  3. Срещу скромно заплащане, можем да изработим и хостваме различни варианти на бутони за всеки заинтересован сайт. Текстовете ще бъдат съобразени с енкодинга на вашия сайт. Свържете се с нас http://ganbox.com/about

споделиха
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram