Бутони за социални мрежи v.2

Нова версия на скрипт за бутони за споделяне на ликове в сайтове за споделяне на връзки и социалните мрежи.
Избрани са сайтове, които вършат добра работа при SEO оптимизация.
Старата версия на скрипта е в статията Безплатен скрипт за бутони към социални мрежи.
.

Това е един безплатен JavaScript за създаване на бутони в страница на твой сайт. Бутоните водят към по-известните български сайтове за споделяне на връзки (Social Bookmark). Добре е да поставиш тези бутони във всяка страница, в която имаш интересна или полезна информация. Когато посетител на твоя сайт хареса статия или друг текст в сайта, използвайки тези бутони, може бързо да сподели текста с други хора като добави връзка към твоя сайт в някой от социалните сайтове. Това ти носи две SEO предимства – получаваш линкове към сайта си и започваш да получаваш повече посещения. Скриптът може да се използва навсякъде където имаш право да поставиш HTML тага script.
Разбира се може да не чакаш някой да линква твоите страници, а сам да линкнеш всичките по-важни страници на твоя сайт.
Всички сайтове за социални мрежи изискват да имаш създаден акаунт, затова първо се регистрирай и се логни във всеки от сайтовете, в който искаш да добавиш връзка.
При натискане на бутон за споделяне, автоматично се изпраща URL адреса и заглавието на страницата в която си в момента и след като се логнеш в сайта на социалната мрежа тези данни ще бъдат попълнени – това спестява време.
.

В новата версия на бутоните съм подбрал сайтовете, които от SEO гледна точка, ще ти свършат най-добра работа. Има още много подобни сайтове, но към момента или са много слабо посещавани или не дават реален линк. Оптимизиран е скрипта и иконките на бутоните са под 1KB така, че да се се зареждат максимално бързо.
.

Бутоните са към:
svejo.net – най-силно посещаван сайт за споделяне на връзки, дава директен noffolow линк, изисква да си логнат предварително, открива автоматично снимките в публикацията и може да качиш снимка с един клик.
piron.bgдава директен follow линк, удобен сайт, ако не си логнат ще те пренасочи към логин форма, но запомня изпратените данни (съществува от около година).
relacia.comдава директен follow линк, бавен сайт, изисква да си логнат предварително (съществува от няколко месеца).
trohi.comдава директен follow линк, удобен сайт, не изисква да си логнат (съществува от няколко месеца).
dao.bgдава директен follow линк, неудобен сайт, изисква да си логнат предварително, дори не пренасочва към логин форма, проблем при url енкоднати заглавия на кирилица, има допълнително CAPTHCA поле, което при грешка се изтрива и трябва да се въвежда повторно (около 1200 уникални посещения на ден).
zdravei.netдава директен follow линк, неудобен сайт, изисква да си логнат предварително, дори не пренасочва към логин форма, проблем при url енкоднати заглавия на кирилица, дава възможност да качиш снимка от компютъра си.
lubimi.com – дава директен noffolow линк, ако не си логнат ще те пренасочи към логин форма, като запомня изпратените данни (около 12000 уникални посещения на ден).
web-bg.com – дава директен noffolow линк, ако не си логнат ще те пренасочи към логин форма, като запомня изпратените данни.
facebook.com – споделя връзка в профила във Фейсбук, няма SEO стойност освен трафика.
twitter.com – пуска туит в профила в Twitter, връзката е noffolow, но сайта е много силен (12 място в света според Alexa) и това оказва SEO ефект, особено когато връзките са в различни профили.
.

Начин на използване.

Енкодинг UTF-8

Постави в твоя сайт HTML кода:

<!-- Start ganbox.com code v.2 --><script src="https://ganbox.com/inc/sb2.js" type="text/javascript"></script><!-- End ganbox.com code -->

Пример на това как изглеждат бутоните има в сайта на Речника.

Енкодинг CP1251

Ако твоя сайт е с кодиране на текста cp1251, тогава използвай следната версия на скрипта:

<!-- Start ganbox.com Social Bookmark code v.2 --><script src="https://ganbox.com/inc/sb2cp1251.js" type="text/javascript"></script><!-- End ganbox.com code -->

Предложения скрипт може да се използва без ограничение „така като е“ и на твоя отговорност.
Всякакви забележки и предложения са добре дошли. Ако знаеш друг сайт, който дава реални follow линкове, пиши го като коментар и може да го добавя към бутоните.

Прочетена:14513
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (2 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...

14 коментара

 1. Ben 15.03.2010
 2. Ванката 16.03.2010
 3. gan 16.03.2010
 4. Ванката 16.03.2010
 5. Николай 25.03.2010
 6. gan 25.03.2010
 7. Николай 25.03.2010
 8. Ben 28.03.2010
 9. gan 29.03.2010
 10. Вулкан 03.04.2010
 11. Николай 19.05.2010
 12. gan 19.05.2010
 13. Evgeni 26.05.2010
споделиха