Бутони за социални мрежи v.2

Нова версия на скрипт за бутони за споделяне на ликове в сайтове за споделяне на връзки и социалните мрежи.
Избрани са сайтове, които вършат добра работа при SEO оптимизация.
Старата версия на скрипта е в статията Безплатен скрипт за бутони към социални мрежи.
.

Това е един безплатен JavaScript за създаване на бутони в страница на твой сайт. Бутоните водят към по-известните български сайтове за споделяне на връзки (Social Bookmark). Добре е да поставиш тези бутони във всяка страница, в която имаш интересна или полезна информация. Когато посетител на твоя сайт хареса статия или друг текст в сайта, използвайки тези бутони, може бързо да сподели текста с други хора като добави връзка към твоя сайт в някой от социалните сайтове. Това ти носи две SEO предимства - получаваш линкове към сайта си и започваш да получаваш повече посещения. Скриптът може да се използва навсякъде където имаш право да поставиш HTML тага script.
Разбира се може да не чакаш някой да линква твоите страници, а сам да линкнеш всичките по-важни страници на твоя сайт.
Всички сайтове за социални мрежи изискват да имаш създаден акаунт, затова първо се регистрирай и се логни във всеки от сайтовете, в който искаш да добавиш връзка.
При натискане на бутон за споделяне, автоматично се изпраща URL адреса и заглавието на страницата в която си в момента и след като се логнеш в сайта на социалната мрежа тези данни ще бъдат попълнени - това спестява време.
.

В новата версия на бутоните съм подбрал сайтовете, които от SEO гледна точка, ще ти свършат най-добра работа. Има още много подобни сайтове, но към момента или са много слабо посещавани или не дават реален линк. Оптимизиран е скрипта и иконките на бутоните са под 1KB така, че да се се зареждат максимално бързо.
.

Бутоните са към:
svejo.net - най-силно посещаван сайт за споделяне на връзки, дава директен noffolow линк, изисква да си логнат предварително, открива автоматично снимките в публикацията и може да качиш снимка с един клик.
piron.bg - дава директен follow линк, удобен сайт, ако не си логнат ще те пренасочи към логин форма, но запомня изпратените данни (съществува от около година).
relacia.com - дава директен follow линк, бавен сайт, изисква да си логнат предварително (съществува от няколко месеца).
trohi.com - дава директен follow линк, удобен сайт, не изисква да си логнат (съществува от няколко месеца).
dao.bg - дава директен follow линк, неудобен сайт, изисква да си логнат предварително, дори не пренасочва към логин форма, проблем при url енкоднати заглавия на кирилица, има допълнително CAPTHCA поле, което при грешка се изтрива и трябва да се въвежда повторно (около 1200 уникални посещения на ден).
zdravei.net - дава директен follow линк, неудобен сайт, изисква да си логнат предварително, дори не пренасочва към логин форма, проблем при url енкоднати заглавия на кирилица, дава възможност да качиш снимка от компютъра си.
lubimi.com - дава директен noffolow линк, ако не си логнат ще те пренасочи към логин форма, като запомня изпратените данни (около 12000 уникални посещения на ден).
web-bg.com - дава директен noffolow линк, ако не си логнат ще те пренасочи към логин форма, като запомня изпратените данни.
facebook.com - споделя връзка в профила във Фейсбук, няма SEO стойност освен трафика.
twitter.com - пуска туит в профила в Twitter, връзката е noffolow, но сайта е много силен (12 място в света според Alexa) и това оказва SEO ефект, особено когато връзките са в различни профили.
.

Начин на използване.

Енкодинг UTF-8

Постави в твоя сайт HTML кода:

<script src="https://ganbox.com/inc/sb2.js" type="text/javascript"></script><!-- End ganbox.com code -->

Пример на това как изглеждат бутоните има в сайта на Речника.

Енкодинг CP1251

Ако твоя сайт е с кодиране на текста cp1251, тогава използвай следната версия на скрипта:

<script src="https://ganbox.com/inc/sb2cp1251.js" type="text/javascript"></script><!-- End ganbox.com code -->

Предложения скрипт може да се използва без ограничение "така като е" и на твоя отговорност.
Всякакви забележки и предложения са добре дошли. Ако знаеш друг сайт, който дава реални follow линкове, пиши го като коментар и може да го добавя към бутоните.

Прочетена:18855
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (2 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...
Георги Стефанов
Магистър по информатика, който се занимава с компютри от 1988 г., професионално с програмиране от 1998 г., а с уеб технологии от 2002 г. Има богат опит при оптимизиране на бизнес сайтове. Повече от 15 години развива успешно свои уеб проекти и работи с български и международни компании за постоянно подобряване на техните сайтове и увеличаване на онлайн продажбите. 

14 comments on “Бутони за социални мрежи v.2”

 1. Защо не добавиш и Twitter? Връзките от него имат по-голяма SEO тежест от повечето български социалки, въпреки че са с nofollow. Да не говорим, че постовете там вече излизат и в резултатите на търсачките.

  Ако ти трябва помощ при скъсяването на url-та, съм насреща.

 2. Привет
  Относно проблема за заглавията за които споменаваш за zdravei.net e че не трябва да са по дълги от 100 символа сега ги наравих на 120 за по сигурно 🙂
  Логина формата при мен няма проблем

  Благодаря че си ми добавил в списъка 🙂

 3. Благодаря за полезната статия!
  Интересува ме дали имаш информация дали линковете в следните социални мрежи са nofollow:
  ping.bg, fanopic.com, nakafe.net, uhaaa.net, ma4.bg.
  И друго - дали във Фейсбук са такива?

 4. Facebook всички са nofollow и повечето не са публично достъпни,
  fanopic.com - nofollow,
  nakafe.net - nofollow,
  ping.bg новите са nofollow, трябва линка да влезе в популярни, за да стане dofollow,
  ma4.bg - dofollow, но са само на футболна тематика,
  uhaaa.net - са dofollow.

 5. Благодаря за отговора! Успехи!

 6. Здравейте!

  Вече ползвам тези бутони за социални мрежи на моя сайт и ги намирам за много удобни, за което съм ви много благодарен!

  Искам да обърна вниманието ви на някои проблеми, за да могат да бъдат поправени навреме:

  1) Бутонът за Trohi.com не работи - дава грешка 404.
  2) Когато статията бива препратена към Dao.bg и към Zdravei.net, заглавието й не се изписва на кирилица в "добави линк" формите на тези сайтове, а се появяват някакви неразбираеми символи и трябва да се изписва наново.

  Не знам, дали тези проблеми се появяат само при мен, но ако не е така, се надявам да бъдат фиксирани бързо.

  Освен това, мислили ли сте да добавите и бутон за имейл изцяло на български, чрез който съответната страница да се препоръчва на приятел? Смятам, че това ще е една много удобна опция.

 7. Причината за грешка 1) е, че Trohi.com промениха URL адреса за добавяне на линк. Ще променя скрипта с новия адрес.
  По т. 2) нищо не може да се направи. Трябва собствениците на тези сайтове да променят софтуера при тях. Необходимо е да добавят само един ред в PHP кода, за да няма проблем със заглавия на кирилица.
  Имам идея да добавя бутон, който ще води до уеб страница от която бързо да се изпрати имейл адрес до приятел с линка.
  Очаквайте скоро нова версия на скрипта за бутони.

 8. Gan, много благодаря за бързата реакция! Очаквам новата версия на скрипта! Аз съм от първите, които ще я сложат на сайта си.
  Мислиш ли опцията за имейл да е изцяло на български? Защото съм виждал подобни, но те имат тук-таме указания на български - в най-добрия случай. Не съм сигурен, че всички потребители могат да се ориентират, ако много или всички от указанията са на английски.
  Освен това, можеш ли да помислиш по-нататък за добавяне на бутони за принтиране на статията и записването й като Word и PDF файл? Смятам, че това са много удобни опции, които потребителите биха ползвали дори повече от отметките. Просто мисля, че е много практично да ги има всичките в един скрипт (ако изобщо е възможно). Знам това, защото ползвам няколко плъгина и скрипта, за да имам всички тези опции на сайта си и си мисля, колко хубаво би било да бъде всичко на едно място.
  Благодаря още веднъж!

 9. Привет
  Никак няма да откажа помощ за този php ред за който говориш
  , готов съм за пълно съдействие по отстравяване на проблема
  Къде трябва да го сложа този код ?

 10. За съжаление нямам работещ drigg под ръка, затова не мога да гарантирам, че ще сработи от първия път, но опитай следното: отвори файла modules/drigg/drigg/drigg.module и потърси около ред 470:
  [cc]
  if (!$node->nid) {
  $get_url = drigg_clean_utf($_GET['url']);
  [/php]
  След тези редове добави:
  [cc]
  $get_url = urldecode($get_url);
  [/php]

 11. И аз мисля, че е хубаво да се включи и Туитър. В момента най-бързия начин да се индексира нещо е да се постне в Туитър. Гугъл индексира новината в Туитър до две минути максимум, или поне при мене така се е получавало. И в Пирон-а много бързо ги чете- макс до 1/2 час.

 12. Има ли напоследък проблем с кода? Щото от няколко дни нищо не се появява на WordPress блога ми.

 13. Не съм забелязал. Препоръчвам ти да ползваш новата версия тук https://ganbox.com/blog/sb3/

 14. Gan бих се радвал ако добавиш и bgbox.info към списъка.Предварително благодаря.

споделиха
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram