Прeвишаване на лимита на дневния бюджет в Adwords

Новина от Google AdWords относно таксуването и дневния лимит на бюджет на рекламна кампания в AdWords

До момента всяка кампания имаше дневен бюджет, който в силни дни можеше да бъде автоматично увеличен до 20% за сметка на по-слаби дни. Например, ако имате 100лв дневен бюджет, беше възможно да бъдете таксувани до 120лв в силен ден.
Новото, което влиза в сила този месец – тези 20% ще бъдат увеличени до 100%. Това означава, че е  възможно в някои дни, в които има много търсене да бъдете таксувани  200лв при зададен дневен лимит от 100лв.
Това което остава в сила и не се променя е равномерното разпределение на месечния бюджет, ако рекламата ви се излъчва всеки ден, може спокойно да умножите дневния бюджет по 30,4 и това е месечната сума, която ще се получи, независимо от двойното изразходване в някои дни. Рекламата се саморегулира и опитва да разпределя парите равномерно спрямо Google AdWords алгоритъма.
Интересното за нови рекламни кампании е, че при голямо търсене в Google, е възможно дневният бюджет да бъде превишен в пъти. Имахме наскоро такъв случай в Ganbox – дневният рекламен бюджет беше превишен 5 пъти заради отлично настроена и добре представяща се реклама. Хубавото в такива случаи е, че получавате бонус и не сте таксувани над тези предварително обявени проценти.
Новината беше обявена на 4 октомври 2017 тук  https://support.google.com/adwords/answer/1704443
Към този момент все още не са влезли в сила промените в България, но се очаква да бъде въведено съвсем скоро. От Google AdWords потвърдиха за Ganbox по телефон, относно въвеждането на новите промени и начина на таксуване.
.

Съгласяване с условията за ползване на AdWords

ВАЖНО! Заради новите промени, ще трябва при влизане в профила си да обърнете внимание на червеното съобщение

Changes to Terms and Conditions – To continue using Google AdWords, please review and accept the new Terms and Conditions. Fix it„.

Ако не приемете новите условия, всички рекламни кампании в профила ще спрат!
Ако влизате през MCC акаунт, тогава обърнете внимание на съобщенията (Notifications) в горния десен ъгъл. Там ще има съобщение, което започва с „The Terms and Conditions for…“ и ще ви покаже списък с всички клиентски акаунти, които все още не са приели промените. Трябва да предприемете действие, ако искате рекламата да продължи да се изпълнява.

Нов потребителски интерфейс в Google AdWords

Другата новина е, че в момента AdWords налагат нов потребителски интерфейс на сайта Adwords. Ако към този момент все още е възможно да се превключва към стария изглед, то в бъдеще се очаква това да не е възможно и да се ползва само новия потребителски интерфейс. Колкото по-бързо свикнете с новия изглед, толкова по добре 😉
В Ganbox управляваме рекламни кампании в AdWords и други рекламни мрежи в полза на клиенти. Ако имате нужда от помощ с управлението и оптимизирането на вашите реклами, с цел по висока ефективност и постигане на по-ниска цена на клик, може да се свържете с нас от страница Контакти.
Следва кратко видео, което помага по-лесно да се ориентирате в новия изглед на Adwords.
.
Прочетена:3821
« Предишна публикация

11 години SEO услуги Ganbox

Ganbox стана на 11 години!  ЧРД! Вече единайсет гoдини предлагаме нашите качествени SEO услуги, на ограничен брой клиенти, като увеличаваме техните продажби. Имаме клиенти, с които работим заедно повече от 9 години. Благодарим нa вcичĸи cвoи ĸлиeнти ... Повече информация »

Следваща публикация »

SEO състояние на сайт - версия 1.7

Радваме се да съобщим, че обновихме своя безплатен уеб инструмент за SEO състоянието на домейн. В новата версия 1.7 има интеграция с Majestic и се показват важни SEO данни като TF и CF на въведения домейн. ... Повече информация »

1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (5 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...

Напишете коментар

споделиха