Прeвишаване на лимита на дневния бюджет в Adwords

Новина от Google AdWords относно таксуването и дневния лимит на бюджет на рекламна кампания в AdWords

До момента всяка кампания имаше дневен бюджет, който в силни дни можеше да бъде автоматично увеличен до 20% за сметка на по-слаби дни. Например, ако имате 100лв дневен бюджет, беше възможно да бъдете таксувани до 120лв в силен ден.
Новото, което влиза в сила този месец - тези 20% ще бъдат увеличени до 100%. Това означава, че е  възможно в някои дни, в които има много търсене да бъдете таксувани  200лв при зададен дневен лимит от 100лв.
Това което остава в сила и не се променя е равномерното разпределение на месечния бюджет, ако рекламата ви се излъчва всеки ден, може спокойно да умножите дневния бюджет по 30,4 и това е месечната сума, която ще се получи, независимо от двойното изразходване в някои дни. Рекламата се саморегулира и опитва да разпределя парите равномерно спрямо Google AdWords алгоритъма.
Интересното за нови рекламни кампании е, че при голямо търсене в Google, е възможно дневният бюджет да бъде превишен в пъти. Имахме наскоро такъв случай в Ganbox - дневният рекламен бюджет беше превишен 5 пъти заради отлично настроена и добре представяща се реклама. Хубавото в такива случаи е, че получавате бонус и не сте таксувани над тези предварително обявени проценти.
 
Новината беше обявена на 4 октомври 2017 тук  https://support.google.com/adwords/answer/1704443
Към този момент все още не са влезли в сила промените в България, но се очаква да бъде въведено съвсем скоро. От Google AdWords потвърдиха за Ganbox по телефон, относно въвеждането на новите промени и начина на таксуване.
.

Съгласяване с условията за ползване на AdWords

 
ВАЖНО! Заради новите промени, ще трябва при влизане в профила си да обърнете внимание на червеното съобщение

"Changes to Terms and Conditions - To continue using Google AdWords, please review and accept the new Terms and Conditions. Fix it".

Ако не приемете новите условия, всички рекламни кампании в профила ще спрат!
Ако влизате през MCC акаунт, тогава обърнете внимание на съобщенията (Notifications) в горния десен ъгъл. Там ще има съобщение, което започва с "The Terms and Conditions for..." и ще ви покаже списък с всички клиентски акаунти, които все още не са приели промените. Трябва да предприемете действие, ако искате рекламата да продължи да се изпълнява.
 

Нов потребителски интерфейс в Google AdWords

 
Другата новина е, че в момента AdWords налагат нов потребителски интерфейс на сайта Adwords. Ако към този момент все още е възможно да се превключва към стария изглед, то в бъдеще се очаква това да не е възможно и да се ползва само новия потребителски интерфейс. Колкото по-бързо свикнете с новия изглед, толкова по добре 😉
В Ganbox управляваме рекламни кампании в AdWords и други рекламни мрежи в полза на клиенти. Ако имате нужда от помощ с управлението и оптимизирането на вашите реклами, с цел по висока ефективност и постигане на по-ниска цена на клик, може да се свържете с нас от страница Контакти.
 
Следва кратко видео, което помага по-лесно да се ориентирате в новия изглед на Adwords.
 
 
.
Прочетена:8198
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (7 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...
Георги Стефанов
Магистър по информатика, който се занимава с компютри от 1988 г., професионално с програмиране от 1998 г., а с уеб технологии от 2002 г. Има богат опит при оптимизиране на бизнес сайтове. Повече от 15 години развива успешно свои уеб проекти и работи с български и международни компании за постоянно подобряване на техните сайтове и увеличаване на онлайн продажбите. 
споделиха
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram