WordPress версия 3.6

Излезе нов WordPress версия 3.6 името на версията е Оскър Петерсон. По-важните нови неща в тази версия са:

1. Нова стандартна тема с име Twenty Thirteen – едноколонна тема, която има джаджи само долу във футъра. Целта е да се акцентира върху съдържанието. Темата ими прилична визия, ползва HTML5, отзивчив дизайн (responsive), който дава възможност да се работи със сайта на всякакво устройство, много приятни за четене шрифтове, ползат се и шрифт базирани иконки – Genericons, което означава, че може големината им да се променя според големината на шрифта.

2. Подобрения в админ панела – подобрение при управлението на менютата, автоматично записване и заключване на публикации, предварителен прегледа на аудио и видео файлове в Media Edit Screen, възможност за логване в текущата страница, ако сесията е изтекла – inline login, без да се налага прехвърляне към логин страницата и след това връщана в некущата страница, чувствителни подобрения при управлението на ревизиите на публикация.

3. За програмисти – промяна на външни библиотеки с файлове, ново API за достъп до мета данни на аудио и видео файлове, като ID3 тагове и други.

Разбира се премахнати са голям брой бъгове от предишни версии. Доста нови възможности за управление на мултимедия. Множество много функции за разработчици. По всичко личи, че WordPress продължава все така активно да се развива, като платформа.

Както вече съм казвал и преди, ако в момента ползваш WordPress, не препоръчвам да бързаш да преминаваш към новата версия на WordPress от съображения за сигурност. Изчакай до следващата версия, която излезе, например 3.6.1 и едва тогава премини към нея. Също така в зависимост от ползваните плъгини, може да имаш проблем със съвместимостта и да се наложи да изчакаш разработчика да пусне нова версия на ползваните плъгини.

За нов сайт който сега планираш да пуснеш, задължително изберери новия WordPress версия 3.6 и след това периодично следи, за излизането на новата версия или за открити дупки в сигурността на платформата, или на плъгини, които ползваш.

Може да се абонираш за този WordPress RSS  – получава се линка след като влезеш в GanMax, потърсиш за WordPress с търсачката на сайта и горе вдясно избереш линка „Това търсене“. По същия начин може да се абонираш за най-новите експлойти за Joomla или друга известна CMS система, за да може да реагираш по най-бързия начин.

 

 

Прочетена:4206
« Предишна публикация

Одит на линкове към сайт

Откриване на опасни линкове към сайт Ganbox представя услуга по откриване на всички линкове и оценка на риска на линковете към сайт. Опитваме се да открием опасни линкове, които могат да доведат до Penguin наказание от ... Повече информация »

Следваща публикация »

Премахване на PHP разширенията от URL адресите на сайт

Преди повече от 3 години написах публикацията Премахване на .html от URL адреса с mod_rewrite Напоследък в Ganbox извършваме много SEO одити и сега имаме още по-интересен случай със сайт, който има проблем с повтарящи се ... Повече информация »

Един коментар

Напишете коментар

споделиха