SEO състояние на сайт - версия 1.7

Радваме се да съобщим, че обновихме своя безплатен уеб инструмент за SEO състоянието на домейн. В новата версия 1.7 има интеграция с Majestic и се показват важни SEO данни като TF и CF на въведения домейн. В комбинация на метриките DA и PA показвани с точност до втория десетичен знак, ще имате на едно място бърз поглед върху силата на домейна.

 

Новите неща в SEO състояние 1.7

В първият блок  "Данни от Majestic", освен TF и CF се показват брой входящи линкове към сайта (backlinks). Важно е да се отбележи, че това са линкове от fresh индекса на Majestic. Възможно е сайтът да има или да е имал много повече линкове, но някои от тях да са вече загубени или изобщо да не са открити от Majestic платформата.

Освен бройката линкове се показва и по-важната метрика RD - от колко различни домейна идват тези линкове.

Както и досега сме се опитали да изобразяваме данните с 4 различни цвята:

  • червен, ако има проблем;
  • оранжев, ако трябва да обърнете внимание или да подобрите нещо;
  • зелен, ако всичко е наред;
  • сив, за неутрална информация.

По този начин само с един поглед може да прецените, доколко един домейн е силен.

Показани са и брой открити страници от бота на Majestic в полето "Брой открити URL", важно е да се отбележи, че е възможно броят страници индексирани в Google да се различават  значително. Този показател е полезен, за да се ориентирате за големината на сайта или за откриване на излишни URL адреси в сайта.

Ако смятате, че друга метрика от Majestic ще бъде полезна за този инструмент на Ganbox, може да оставите коментар под публикацията.

Други SEO данни

Добавени са още в блок "Мета тагове" два реда:

Canonical таг - показва открития canonical в началната страница и предупреждава, ако бъдат открити грешки.

HrefLang тагове - важни са за сайтове с повече от една езикова версия, инструментът само показва брой открити тагове от този вид.

.

Заб. Към този момент SEO инструментът е безплатен, но с наложени отраничения на брой пъти за ползване в рамките на един ден. Възможно е при често ползване да бъде достигнат лимит и да трябва да изчакате до следващия ден.

Професионален SEO одит на бизнес сайт

Ако имате нужда от по-подробно изследване на силата на вашия сайт: защо не се класира добре в Google, сравнение с конкурентни сайтове, изследване на линковете към сайта, както и други SEO изследвания и анализи, може да видите услугата SEO одит от Ganbox -  това е едно от най-подробните изследвания на бизнес сайт, което се предлага като услуга в България. Изследва се всичко, което може да повлияе на SEO оптимизацията на сайта.

Прочетена:9517
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (6 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...
Георги Стефанов
Магистър по информатика, който се занимава с компютри от 1988 г., професионално с програмиране от 1998 г., а с уеб технологии от 2002 г. Има богат опит при оптимизиране на бизнес сайтове. Повече от 15 години развива успешно свои уеб проекти и работи с български и международни компании за постоянно подобряване на техните сайтове и увеличаване на онлайн продажбите. 
споделиха
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram