SEO инструменти подобрения

Проверка позицията на сайт

SEO инструментът Класиране на сайт показва позицията на вашия сайт в google.bg след търсене по ключова дума или фраза. Бяха направени няколко подобрения с цел да показва по-точно и  да стане по удобен за ползване.

Подобряване на точността

Сигурно ще ви направи впечатление, че сега уеб SEO инструмента показва по-точно от преди.

Беше открит и премахнат бъг, който за някои сайтове класирани близо до границата между две страници (например 9, 10 или 11-то място) показваше, че не са индексирани в Google.

Резултатите в SERP, които виждате зависят:

1. Дали при вас е включено персонализиране на резултатите. Вижте статията Изключване на персонализираното търсене в Гугъл.

2. От къде извършвате търсенето (доставчика на интернет, който ползвате). Търсенето, което извършваме ние се извършва от различни доставчици в София, затова, ако сте в друг град може да има разлики.

3. Дали до момента сте търсили по тази фраза и сте посетили някой сайт от SERP. Ако често търсите по една и съща ключова фраза и след това влизате в един и същи сайт, това ще доведе до изкачване на резултата в SERP. Това важи дори да не сте логнати в Google профил.

4. Дали сте логнати в Google акаунт. Ако на този акаунт е спряно персонализираното търсене би трябвало резултатите да съвпадат, но това не винаги е така.

5. С какъв браузър сте. Има разлика дали ползвате Chrome, Firefox или друг браузър. Резултатите се различават.

6. Дали търсите в .bg или в .com. SEO инструментът търси в google.bg.

7. Дали сте натиснали +1 бутона за някой сайт от SERP. Към момента Google отричат +1 да влияе на SERP, но това със сигурност ще се промени в бъдеще.

Поради всичките тези причини, не е възможно това което виждате в браузъра да съвпада с показаното от SEO инструмента на 100%, но разликите не трябва да бъдат повече от 2-3 позиции.

8. От какво устройство правите търсенето - мобилно или десктоп компютър.

9. Дали сайта, който търсите има мобилна версия или адаптивен дизайн (responsive design).

Подобрение на скоростта

1. Премахнат код за проверка -  капча. При първите 4 търсения няма да се показва код за проверка. При 5-тото последователно търсене ще трябва еднократно да въведете кода, който няма да се показва повече в рамките на сесията.

2. Съкратено наполовина време за изчакване. Досега между търсенията имаше 40 секунди изчакване. Сега това време вече е 20 секунди.

Накратко, SEO инструментът е настроен така, че да може да извършвате до 3 търсения всеки ден доста бързо. Всяко следващо търсене умишлено започва да забавя връщания резултат, докато в един момент ще достигнете дневния лимит на търсения.

Подобрение на удобството

Показване на всички резултати. При търсене по фраза и домейн, вече не се връща само позицията, а всички резултати, чак до страницата, в която се намира вашия сайт. Търси се само в първите 50 резултата. Ако сайта не бъде открит ще се покажат просто сайтовете от първите 5 страници на Google.

Автоматично следене на позициите в Google

Ако искате позициите на ключовите ви думи да се проверяват автоматично всеки ден и да се записват, както и да сравнявате вашия сайт с конкурентни сайтове, вижте публикацията Автоматично следене на позициите в Google.

SEO състояние на сайт

SEO инструментът SEO състояние на сайт прави бърза проверка на вашия сайт и визуално показва открити проблеми свързани със SEO състоянието. Използват се три цвята - зелен, оранжев и червен, с което става възможно с един поглед са се видят лесно евентуални проблеми със сайта.

Google направиха промяна на резултатите от търсене (SERP) и броя индексирани страници от този инструмент не се показваше правилно в началото на май 2012г. Направихме необходимите промени и сега отново работи правилно.

Към този момент и двата SEO инструмента остават безплатни за използване.

Прочетена:10401
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (3 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...
Георги Стефанов
Магистър по информатика, който се занимава с компютри от 1988 г., професионално с програмиране от 1998 г., а с уеб технологии от 2002 г. Има богат опит при оптимизиране на бизнес сайтове. Повече от 15 години развива успешно свои уеб проекти и работи с български и международни компании за постоянно подобряване на техните сайтове и увеличаване на онлайн продажбите. 

15 comments on “SEO инструменти подобрения”

 1. Бях чел някъде(дали не беше в ganbox.com - не съм сигурен), че не е много добре да се използват програми за автоматично търсене за Google позиция. Аз използвах една безплатна монитор програма за Гугъл но след прочитането на статията спрях да я ползвам. Какво е твоето мнение. Използването на тези програми носят ли вреди за класирането или няма значение?

 2. Това са митове. Не е възможно да повлияят на класирането, защото при такова търсене се симулира търсене по ключова фраза в Google, като не се подава към Google кой сайт търсим, а той се търси във върнатите от Google резултати. Естествено Google не одобряват такива търсения, защото се страхуват, че някой може да направи търсачка, която да ползва тяхното търсене и да има друг интерфейс - например да не показва реклами на Google или да показва реклами в полза на собственика. Ако някой сайт може да пострада при такива търсения, това е сървъра, от който се извършва търсенето - в случая ganbox.com. Изразява се в това, че временно този сървър се блокира, да не може да прави търсения в Google. Разбира се ние сме се подсигурили това да не се случва.

 3. При така конструиран инструмент, който търси във върнатите резултати наистина ми изглежда безопасно. Преди използвах друг free инструмент. Обаче сега знам, че не съм наясно дали и той работи на същия принцип и дали е безопасен. Което ще рече, че ще използвам Вашия SEO инструмент. Дано издържа на много употреба 🙂

 4. От много време си търся тул който да ми следи определени думи по който съм индексиран. Като този тул трябва да има още 2 изисквания. Да ми създава графика на позиционирането във времето и да ми изкарва колко трафик ми е докарала тази дума. За сега съм успял да намеря само 1 такъв тул, но не ми се дават $100 за него. Ако някой знае нещо нещо, което може да ми свърши работа, нека да пише. Може да е и платно, но цената да е по-прилична (поне за BG стандартите)

 5. Браво за нововъведенията , наистина в началото на май показваше ,че даден сайт има 200 000 индексирани страници например, а това не беше реално ,но сега всико е ОК. Много полезен SEO tool !

 6. Много хубаво, че сте оправили бъговете и сега наистина изглежда, че инструмента работи значително по-добре. Ще видим какво ще излезне след време, отново благодарности за безплатния инструмент.

 7. Здравейте. Много се радвам на подобренията на инструментите. Съгласен съм с Kadiev, някои показатели бяха доста нереални, но сега положението е друго. Добра работа GanBox

 8. Не ми харесва факта, че трябва да се логвам, за да използвам инструмента. Има много подобни инструменти, които не изискват регистрация, логване или други подобни процедури.

  Разбира се инструмента си е ваш и вие си решавате какви условия да поставяте. Аз просто изказвам мнението си на потребител.

 9. Благодарим за обратната връзка! Логването е задължително условие, тъй като предвиждаме развитие на SEO инструментите и платена версия с много повече възможности. Ако стоите постоянно логнат в Google акаунта си, тогава логването при нас става с един клик и не отнема време. Ще увеличим експериментално дължината на сесията при нас повече от един ден и по този начин, ако ползвате инструмента всеки ден и стоите логнат в Google акаунта си, няма да се налага да се логвате при нас - ще става автоматично. Не смятаме, че "Има много подобни инструменти". Може да ни изпратите други подобни SEO инструменти, които работят без проблем с кирилицата и проверяват точно позицията на ключови думи в google.bg, като извършват търсенето от IP в България.

 10. Определено има разлика и то положителна. Не знам защо е нужно логването в сайта, лично мен малко ме дразни 🙂 Браво за положения труд!

 11. Ако търсим удобство и Бързина, защо има ОГРАНИЧЕНИЯ. ИЗЧАКАЙ, ЙЗЧАКАИ И Т.Н..... 15сек.,30сек. - Това е Умишлен Трафик.

 12. Идеята е да не се претоварва сървъра и да не се правят множество заявки към сървърите на Google, което може да доведе до спиране на услугата. Замислено е да има и платена версия без ограничения или с по-високи лимити, но за момента нямаме ресурс да предложим тази услуга. Не знам какво разбирате под "умишлен трафик" - при изчакване не се прави никакъв трафик между вашия браузър и сайта на Ganbox.

 13. Мен продължава да ми прави проблеми и да ми дава разминавания от по 3-4 позиции спрямо резултатите при търсене през страничен браузър. Ползвам ФФ, ако това има някакво значение.

 14. Ако направите експеримент и търсите с три различни браузъра - Opera, FF и Chrome, ще видите, че дори в този случай има разминавания от порядъка на 3-4 позиции. Използвайте режим на браузъра с изключени бисквитки - инкогнито режим.

 15. Използването на инкогнито режим е задължително условие, в противен случай резултатите не са релевантни.

споделиха
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram