SEO инструменти подобрения

Проверка позицията на сайт

SEO инструментът Класиране на сайт показва позицията на вашия сайт в google.bg след търсене по ключова дума или фраза. Бяха направени няколко подобрения с цел да показва по-точно и  да стане по удобен за ползване.

Подобряване на точността

Сигурно ще ви направи впечатление, че сега уеб SEO инструмента показва по-точно от преди.

Беше открит и премахнат бъг, който за някои сайтове класирани близо до границата между две страници (например 9, 10 или 11-то място) показваше, че не са индексирани в Google.

Резултатите в SERP, които виждате зависят:

1. Дали при вас е включено персонализиране на резултатите. Вижте статията Изключване на персонализираното търсене в Гугъл.

2. От къде извършвате търсенето (доставчика на интернет, който ползвате). Търсенето, което извършваме ние се извършва от различни доставчици в София, затова, ако сте в друг град може да има разлики.

3. Дали до момента сте търсили по тази фраза и сте посетили някой сайт от SERP. Ако често търсите по една и съща ключова фраза и след това влизате в един и същи сайт, това ще доведе до изкачване на резултата в SERP. Това важи дори да не сте логнати в Google профил.

4. Дали сте логнати в Google акаунт. Ако на този акаунт е спряно персонализираното търсене би трябвало резултатите да съвпадат, но това не винаги е така.

5. С какъв браузър сте. Има разлика дали ползвате Chrome, Firefox или друг браузър. Резултатите се различават.

6. Дали търсите в .bg или в .com. SEO инструментът търси в google.bg.

7. Дали сте натиснали +1 бутона за някой сайт от SERP. Към момента Google отричат +1 да влияе на SERP, но това със сигурност ще се промени в бъдеще.

Поради всичките тези причини, не е възможно това което виждате в браузъра да съвпада с показаното от SEO инструмента на 100%, но разликите не трябва да бъдат повече от 2-3 позиции.

8. От какво устройство правите търсенето – мобилно или десктоп компютър.

9. Дали сайта, който търсите има мобилна версия или адаптивен дизайн (responsive design).

Подобрение на скоростта

1. Премахнат код за проверка –  капча. При първите 4 търсения няма да се показва код за проверка. При 5-тото последователно търсене ще трябва еднократно да въведете кода, който няма да се показва повече в рамките на сесията.

2. Съкратено наполовина време за изчакване. Досега между търсенията имаше 40 секунди изчакване. Сега това време вече е 20 секунди.

Накратко, SEO инструментът е настроен така, че да може да извършвате до 3 търсения всеки ден доста бързо. Всяко следващо търсене умишлено започва да забавя връщания резултат, докато в един момент ще достигнете дневния лимит на търсения.

Подобрение на удобството

Показване на всички резултати. При търсене по фраза и домейн, вече не се връща само позицията, а всички резултати, чак до страницата, в която се намира вашия сайт. Търси се само в първите 50 резултата. Ако сайта не бъде открит ще се покажат просто сайтовете от първите 5 страници на Google.

Автоматично следене на позициите в Google

Ако искате позициите на ключовите ви думи да се проверяват автоматично всеки ден и да се записват, както и да сравнявате вашия сайт с конкурентни сайтове, вижте публикацията Автоматично следене на позициите в Google.

SEO състояние на сайт

SEO инструментът SEO състояние на сайт прави бърза проверка на вашия сайт и визуално показва открити проблеми свързани със SEO състоянието. Използват се три цвята – зелен, оранжев и червен, с което става възможно с един поглед са се видят лесно евентуални проблеми със сайта.

Google направиха промяна на резултатите от търсене (SERP) и броя индексирани страници от този инструмент не се показваше правилно в началото на май 2012г. Направихме необходимите промени и сега отново работи правилно.

Към този момент и двата SEO инструмента остават безплатни за използване.

Прочетена:6000
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (3 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...

15 коментара

  1. Йончев 09.05.2012
  2. Йончев 10.05.2012
  3. Нанко 10.05.2012
  4. Kadiev 20.05.2012
  5. Бисер 18.06.2012
  6. Veso Manev 31.01.2013
споделиха