SEO състояние на сайт

В страница SEO състояние ще намериш безплатен SEO инструмент за бърза диагностика на сайт. Написваш името на домейна, например: ganbox.com и натискаш бутон Проверка. Прави се анализ и проблемните места се оцветяват в оранжево и червено, и това дава възможност с един поглед да се открият потенциални SEO проблеми в сайта.

Изведената информация е разделена на няколко секции:

Брой страници в индекса на Google.
Извежда се информация за това колко страници са класирани в основния индекс и колко във вторичния индекс на Гугъл.

Пример: "Едва 10% от страниците на сайта са индексирани правилно.". Ако има общо 100 индексирани страници, 10 от тях са в основния индекс и 90 в допълнителни резултати (suplemental results).

Ако има много страници във вторичния индекс, вероятно в много страници на сайта текста е недостатъчно или те съдържат текст, който се среща в други страници от същия сайт или от друг сайт.
Показва се в колко страници се среща името на домейна.

Рангове.
Показва Google PR и ранговете на Alexa за популярност и за трафик.

Връзки към сайта.
Колко връзки към сайта има индексирани в Google. Тук трябва да се има предвид, че Гугъл показва извадка на най-качествените според него връзки към сайта. Връзки към сайта известни на Alexa.

Валидност на HTML кода.
Проверява се HTML кода на сайта и ако съдържа грешки според световните уеб стандарти се показва броя им с червено.

Информация за домейна.

Възраст на домейна и кога изтича. Възрастта на домейна оказва тежест при SEO оптимизация, а втората информация я показвам, защото може да спаси нечий живот 🙂

Освен с домейни, работи и с поддомейни като gan.hit.bg, но в този случай, някои от секциите като Информация за домейн не се показват.

Засега това е тестова версия 1.0
Имам още много идеи за тази страница или за отделна страница с диагностика на съдържанието на сайта.
Всички коментари и предложения са добре дошли. Пиши смело!

Прочетена:22787
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (2 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...
Георги Стефанов
Магистър по информатика, който се занимава с компютри от 1988 г., професионално с програмиране от 1998 г., а с уеб технологии от 2002 г. Има богат опит при оптимизиране на бизнес сайтове. Повече от 15 години развива успешно свои уеб проекти и работи с български и международни компании за постоянно подобряване на техните сайтове и увеличаване на онлайн продажбите. 

7 comments on “SEO състояние на сайт”

 1. Много добър инструмент като идея, но за да има повече практическа полза, би било добре да показва още при всички резултати, сочещи брой връзки и списък (или връзка към такъв) на самите страници, с тези връзки (напр. адресите на страниците от проверявания сайт, които са в Supplemental results на Гугъл; адресите на страниците, съдържащи backlinks и т.н.)
  2. Списък на връзките

 2. Не мога да си представя как ще стане за сайтове с хиляди страници. Идеята не е да се влиза в такива детайли, а да е инструмент за бърза диагностика. В следващата версия ще се прави и проверка на самото съдържание на началната страница, скоростта на зареждане и др.

 3. Няколко дена инструмента не работеше правилно и за всеки сайт показваше, че не е индексиран в Google. Оказа се, че Гугъл са променили формата на SERP. Оправих проблема и взех мерки, ако това се случи в бъдеще да мога да реагирам по-бързо.

 4. Как да проверя сайт с разширение .co? Дава ми невалиден домейн...

 5. Опитайте сега. Ако завършва домейна на ".com.co", трябва да стане.

 6. Привет,

  От около 3-4 седмици не работи нито тук нито в SEOMOZ инструмента за състоянието на сайтовете. Предполагам, че гуглето са променили нещо. Може ли малко повече яснота? И дали има някъде другаде шанс да проверя даден сайт авторитет даден от Гуглето.

  Поздрави

 7. Да, има промени в Google. Работим по въпроса.

споделиха
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram