Изключване на автоматични промени в Google Ads

В Google Ads (старо име AdWords) беше въведена опцията за препоръки към рекламите (ad suggestions).

Може да видите препоръките в раздел Recommendations.

Намира се в главното меню отляво, втората опция под логото.

Там може да видите препоръките за всички акаунти в профила.

За да може да влезете в този раздел, трябва първо да спрете своя Ad Blocker софтуер и ако имате над 10 аканута в профила, ще трябва първо да изберете акаунт.

Тези препоръки могат да бъдат най-различни от добавяне на допълнителни ключови думи и фрази в рекламния профил до промяна на бид стратегията за реклама.

 

Още в края на 2017 г. (както писаха в Search Engine Land), Google започнаха тестове, а по-късно обявиха, че тези препоръки ще бъдат автоматично прилагани, ако в 14 дневен срок след показването им няма реакция от управляващия Ads профила.

Автоматичните промени се прилагат само към неща свързани с реклами, които са в сърч кампания. Например добавяне на нови ключови думи към рекламна група.

Ако не ви харесва идеята Google автоматично да правят промени в рекламния профил, може да спрете автоматичните промени по следния начин.

Turning Off Google AdWords Auto Ad Suggestions

Логнете се в Google Ads профила и изберете акаунта на сайта, който ще управлявате.

След това от менюто вляво изберете Settings след това горе втория таб ACCOUNT SETTINGS и после вдясно на последната опция натиснете стрелката надолу, както е показано на картинката.

 

Ще се отвори надолу прозорче, в което избирате опцията Don’t automatically apply ad suggestions

Имате опция да въведете причина за това действие, например в полето за допълнителен коментар (Additional comments) може да въведете изречението: Google don't be evil!

Дори да не разбирате защо, не се притеснявайте - те ще разберат... 🙂

Накрая натискате линка SAVE.

Ако и вие като нас в Ganbox управлявате множество клиентски акаунти през главен MCC акаунт, направете тази настройка за всичките профили, ако искате да имате по-голям контрол над рекламните кампании и да няма неприятни изненади 🙂

За да сме честни трябва да споменем, че понякога има смислени препоръки и ви препоръчваме да ги преглеждате редовно и да прилагате, тези които ви харесват.

 

 

Прочетена:8757
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (4 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...
Георги Стефанов
Магистър по информатика, който се занимава с компютри от 1988 г., професионално с програмиране от 1998 г., а с уеб технологии от 2002 г. Има богат опит при оптимизиране на бизнес сайтове. Повече от 15 години развива успешно свои уеб проекти и работи с български и международни компании за постоянно подобряване на техните сайтове и увеличаване на онлайн продажбите. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

споделиха
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram