Google Adwords въвеждане на платежна информация

Последна актуализация на:

След като вече си дал достъп до твоя Google Adwords профил на SEO специалист, за да активираш твоите реклами ще трябва да въведеш платежна информация. Това включва номер на кредитна или дебитна карта и данни за фактуриране. Тук е момента да кажа, че въведения номер на кредитна карта не може да бъде видян от хората, на които си дал достъп до профила. Това е направено от съображения за сигурност и няма никаква опасност за твоята карта. Цялата процедура по Споделяне на достъп до Google Analytics и Google Adwords е измислена, за да не се налага да даваш паролата си до профила в Google Adwords и все пак да може да осигуриш достъп до профила.

Платежна информация в Google Adwords

След логване в Google Adwords от менюто гори избери бутона [Таксуване] и от падащия списък "Предпочитания за плащане".

На първата стъпка на "Установяване на Сметката" избери от падащия списък държава. Държавите са подредени по азбучен ред, но по континенти и България се намира във втората секция. След като избереш България натисни бутона [Напред].

На следващата стъпка трябва да избереш дали ще плащаш автоматично или ръчно. Ако избереш първата опция "Таксуване с отложено плащане" Гугъл автоматично ще изтегля пари от твоята карта. Тази опция е удобна за хора, които нямат време да следят рекламите си след първоначалното настройване. Единственото нещо за което трябва да се грижиш е по картата да има достатъчно пари. Лично аз предпочитам втората опция "Таксуване с предплащане" при която зареждаш твоя акаунт с някаква сума и рекламите се показват докато тази сума бъде изчерпано. Неудобното е, че трябва редовно да следиш и да зареждаш акаунта си. Гугъл ще те уведомява с писма, когато баланса по сметката намалее. След като избереш една от двете опции натисни бутона [Напред].

На тази стъпка се въвежда номер на кредитна карта и данни за фактуриране. От падащия списък се избира тип на картата MasterCard или Visa. Картата може да бъде и международна дебитна карта с логото на MasterCard или Visa. (Моята дебитна карта, с която плащам е Visa издадена от Пощенска банка.) След като избереш типа на картата ще се появят още две полета. В първото въведи номера на картата, който е написан с големи релефни цифри по цялата дължина на лицевата страна на картата. В полето "Код за проверка" се въвеждат последните 3 цифри от гърба на картата, които обикновено са написани с малко по различен шрифт след номера.След това въведи адрес за фактуриране.

Важно! Ако името, което си въвел в билинг адреса на Adwords и името, което е въведено в банката при издаване на кредитната карта се различават, е възможно рекламите да бъдат автоматично блокирани от съображения за сигурност. Добре е двете имена да съвпадат напълно.

Накрая се натиска [Запази и активирай]. Ако пропуснеш да натиснеш този бутон или по друга причина прекъснеш процеса ще се наложи да въвеждаш всичко отначало. След активиране минава до два дни време докато сумата бъде изтеглена и рекламата започне да се показва.

Пускането на реклама в Google Adwords е лесно и може да се направи от почти всеки, но финната настройка на рекламните кампании, рекламните групи, ключовите фрази, наблюдението и анализа е цяла наука и е добре да бъде извършено от SEO експерт. Задължително е Adwords да се свърже с Analytics профила и да се измерва ефективността на кампанията. Настройването зависи от обема на ключовите думи и обикновено се извършва за период от 2 до 6 месеца. Целта е максимално да се оптимизират разходите за този тип реклама, което в крайна сметка води до по-ниска цена на клик и по-евтина Гугъл реклама. Бил съм свидетел на безумен избор на ключови думи, липса на отрицателни думи, грешни целеви страници, излишно наддаване и много други действия, които водят до чиста загуба на средства.

Прочетена:8191
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (3 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...
Георги Стефанов
Георги Стефанов
Магистър по информатика, който се занимава с компютри от 1988 г., професионално с програмиране от 1998 г., а с уеб технологии от 2002 г. Има богат опит при оптимизиране на бизнес сайтове. Повече от 12 години развива успешно свои уеб проекти и работи с български и международни компании за постоянно подобряване на техните сайтове и увеличаване на онлайн продажбите. 
споделиха
phone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram