Безплатни бутони за споделяне в социални мрежи и букмарк сайтове V.6

Лесно споделяне на съдържанието на вашия сайт

Излезе новата 6-та версия на JavaScript-а за социални бутони. След като го поставите във вашия сайт, посетителите ще могат лесно да споделят вашето съдържание в социалните мрежи и в сайтове за споделяне на линкове. Бутоните изглеждат като тези на картинката вдясно и помагат на вашия сайт да получи повече посещения. Скриптът се предлага за безплатно ползване от сайта за SEO опитмизация на сайтове Ganbox.

Променени неща в новата шеста версия

Спрямо старата, пета версия на скрипта за споделяне на линкове, са направени следните промени:

Разместени са бутоните, като най-често ползваните социални мрежи Facebook, Twitter и Google+ са отпред.

Премахнати са два бутона към сайтовете Elada.info и към сайта Trohi.com, заради проблеми при споделяне в тези сайтове.

Добавен е бутон [+], който създава линк към вашата страница в сайта Saitovete.net.

Поправен е бутона за споделяне в Google+, който беше спрял да работи в предната версия.

Всички бутончета са направени при натискане да отварят нов таб в браузъра с цел посетителят да остане във вашия сайт, след като сподели линка.

Избрани са най-смислените, от SEO гледна точка, сайтове за споделяне на линкове. Ако имате идея за друг български сайт за споделяне на линкове и той има  Ganbox Rank над 20, може да го напишете като коментар под тази тема.

Инсталиране на JavaScript плъгин за споделяне на линкове

Поставете във вашия сайт HTML кода:

<script src="https://ganbox.com/inc/sb.js"></script><!--End ganbox.com code-->

Кодът се поставя, като се променя HTML на файловете на сайта. Трябва да бъде някъде между HTML таговете <body> и </body> на мястото, където искате да се покажат бутончетата. Най-доброто място е в края на публикация, за да може човекът, който я е прочел да я сподели, ако му харесва.

Всеки от бутоните е направен така, че при натискане на бутона се изпраща текущата страница към съответния сайт за споделяне и ако човекът, който споделя е логнат в сайта, в който споделя, то всички данни като URL, заглавие и описание се попълват автоматично. По този начин споделянето на съдържание отнема секунди.

Работещ пример на бутоните има в дъното на сайта за споделяне на статии Statii.net. След публикуване и одобрението на статия е добра идея тя да се изпрати към сайтовете за споделяне на линкове. След като линк към статията бъде публикуван, това може да донесе допълнителен трафик от хора, които ще прочетат статията, както и SEO ползи от линка - линкове от второ ниво.

Инcтaлиpaнe нa бyтoнитe в WоrdРrеѕѕ caйт

Ако имате WоrdРrеѕѕ сайт, може да инсталирате бутончетата по няколко начина. Най-лесно е от админ панела --> Външен вид (Appearance) --> Джаджи (Widgets). Там избирате джаджа от вид Текст. Поставете я с влачене на мишката в сайдбара (Sidebar) и в текстовото поле въведете HTML кода за бутоните. По този начин на всяка страница на сайта ще има бутони за споделяне.

За кого е предназначен този скрипт

За всеки собственик на сайт, който има достъп до файловете на своя сайт или има достъп до админ панел, през който може да редактира и добавя HTML код в сайта си.

Най-подходящ е за сайтове, които имат блог публикации или новини, за да могат хората да споделят с познати съдържание, което им е харесало.

Също така за сайтове онлайн магазини, като там най-подходящото място е в продуктова страница, за да могат хората да споделят с познати продукт, който им харесва. Може да видите пример с бутончета в продуктова страница на онайн магазин на картинката вдясно.

Oграничаване на oтгoвopнocт

Скриптът се предлага "така както е", това означава, че го ползвате на своя отговорност. Gаnbох и cлyжитeли нa фиpмaтa нe мoгaт дa бъдaт oтгoвopни oт щeти, нaнeceни пopaди зaбвянe нa caйт, нeпpaвилнo инcтaлиpaнe и дpyги дeйcтвия, пpяĸo или ĸocвeнo cвъpзaни c пoлзвaнeтo нa тoзи cĸpипт. Много сайтове ползват този скрипт и до момента не са постъпили оплаквания. Винаги може да разчитате на помощ от нас, ако имате проблеми във вашия сайт.

Прочетена:12366
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (5 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...
Георги Стефанов
Магистър по информатика, който се занимава с компютри от 1988 г., професионално с програмиране от 1998 г., а с уеб технологии от 2002 г. Има богат опит при оптимизиране на бизнес сайтове. Повече от 15 години развива успешно свои уеб проекти и работи с български и международни компании за постоянно подобряване на техните сайтове и увеличаване на онлайн продажбите. 
споделиха
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram