WordPress плъгин за социални мрежи

Това е един плъгин за WordPress, който автоматично добавя след всяка публикация бутончета, с които статията се изпраща за добавяне в известни сайтове за споделяне на линкове (Social bookmark). По този начин получаваш външни линкове към твоя сайт. Връзките от piron.bg и dao.bg са реални. Останалите сайтове дават редирект.

Може да тестваш плъгина като използваш бутончетата под тази статия. Трябва да имаш регистрация в сайта, в който добавяш връзката.
Обикновено при опит да добавиш връзка първо се отваря логин форма и след като се логнеш в сайта на социалната мрежа се извършва автоматично пренасочване и попадаш в страницата за добавяне на линк. В сайта piron.bg (и някои други) автоматично са попълнени полетата с описание на линка и това прави добавянето бързо.
За съжаление това не е така в сайта на dao.bg. Тук ще трябва първо да се логнеш в сайта и след това да ползваш бутончето за дабавяне на линка, за да се попълни автоматично URL на връзката. Заглавието и описанието не се попълват в dao.bg. Освен това имат проблем с ликове съдържащи кирилица в URL адреса. Определено dao.bg ще трябва да поработят още по сайта си, за да го направят удобен като piron.bg.

Оригиналният плъгин се казва Sociable. Версията променена от мен е адаптирана за България. Промените са:

 • добавени от мен са сайтовете: Google Bookmarks, Facebook, Lubimi.com, Pipe.bg, Web-bg.com. Сега плъгина съдържа бутони на 6 български и 63 чужди сайта.
 • поправена са връзкита за добавяне на svejo.net като & е заместен с &
 • добавен е бутон „Стандартни настройки подходящи за български сайтове“  при натискането му се избират само сайтовете: Svejo.net, Web-bg.com, Lubimi.com, Dao.bg, Piron.bg, Google Bookmarks, Facebook;
 • преведени са на български всички текстове: в админ панела и публично видими;
 • спрени са автоматичните обновявания на плъгина.

Плъгинът може да изтеглиш от тук.  Разархивирай zip файла и ще получиш папка  sociable, качи тази папка при другите плъгини в wp-content/plugins. След това от админ панела на блога от Разширения, включи плъгина.

За забележки или предложения да се добави още някоя известна социална мрежа, пиши коментари.

Прочетена:10535
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (1 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...

9 коментара

 1. gan 29.04.2009
 2. Dani 16.07.2009
 3. violina 26.08.2009
 4. gan 26.08.2009
 5. gan 17.10.2009
 6. Христо 22.08.2014
 7. Димитър Петков 13.10.2014
споделиха