WordPress плъгин за социални мрежи

Това е един плъгин за WordPress, който автоматично добавя след всяка публикация бутончета, с които статията се изпраща за добавяне в известни сайтове за споделяне на линкове (Social bookmark). По този начин получаваш външни линкове към твоя сайт. Връзките от piron.bg и dao.bg са реални. Останалите сайтове дават редирект.

Може да тестваш плъгина като използваш бутончетата под тази статия. Трябва да имаш регистрация в сайта, в който добавяш връзката.
Обикновено при опит да добавиш връзка първо се отваря логин форма и след като се логнеш в сайта на социалната мрежа се извършва автоматично пренасочване и попадаш в страницата за добавяне на линк. В сайта piron.bg (и някои други) автоматично са попълнени полетата с описание на линка и това прави добавянето бързо.
За съжаление това не е така в сайта на dao.bg. Тук ще трябва първо да се логнеш в сайта и след това да ползваш бутончето за дабавяне на линка, за да се попълни автоматично URL на връзката. Заглавието и описанието не се попълват в dao.bg. Освен това имат проблем с ликове съдържащи кирилица в URL адреса. Определено dao.bg ще трябва да поработят още по сайта си, за да го направят удобен като piron.bg.

Оригиналният плъгин се казва Sociable. Версията променена от мен е адаптирана за България. Промените са:

 • добавени от мен са сайтовете: Google Bookmarks, Facebook, Lubimi.com, Pipe.bg, Web-bg.com. Сега плъгина съдържа бутони на 6 български и 63 чужди сайта.
 • поправена са връзкита за добавяне на svejo.net като & е заместен с &
 • добавен е бутон "Стандартни настройки подходящи за български сайтове"  при натискането му се избират само сайтовете: Svejo.net, Web-bg.com, Lubimi.com, Dao.bg, Piron.bg, Google Bookmarks, Facebook;
 • преведени са на български всички текстове: в админ панела и публично видими;
 • спрени са автоматичните обновявания на плъгина.

Плъгинът може да изтеглиш от тук.  Разархивирай zip файла и ще получиш папка  sociable, качи тази папка при другите плъгини в wp-content/plugins. След това от админ панела на блога от Разширения, включи плъгина.

За забележки или предложения да се добави още някоя известна социална мрежа, пиши коментари.

Прочетена:16013
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (1 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...
Георги Стефанов
Магистър по информатика, който се занимава с компютри от 1988 г., професионално с програмиране от 1998 г., а с уеб технологии от 2002 г. Има богат опит при оптимизиране на бизнес сайтове. Повече от 15 години развива успешно свои уеб проекти и работи с български и международни компании за постоянно подобряване на техните сайтове и увеличаване на онлайн продажбите. 

9 comments on “WordPress плъгин за социални мрежи”

 1. Добавих бутон към LinkedIn, защото е доста разпространена в България. Zip файла е обновен.

 2. Здравейте, бих искала да попитам как да си сложа такива бутони в Blogger.Благодаря!

 3. Имам предвид да си сложа бутончета в Глога ми!

 4. Можеш да ги поставиш във всеки сайт, в който можеш да качваш HTML и по-специално тага <script>. Blogger и Глога доколкото знам не позволяват това.

 5. Добавен е бутон към piron.bg на първа позиция след svejo, защото дава директен линк. Премахнат е бутона към ping. bg защото по никакъв начин не улесняват добавянето на връзка в сайта си.
  При добавяне в piron.bg освен URL и title се изпращат и първите 4 изречения от текста на статията. Това прави добавянето много бързо и лесно.
  Променен е текста на публикацията да отговоря на новите бутони.

 6. Здравейте,

  Знаете ли как да си сложа бутон в сайта за превод на български?
  Ще съм безкрайно благодарен ако някой абясни как се прави това в WordPress
  Благодаря

 7. Ако имате предвид блог който се хоства в wordpress.com, тогава тази публикация може да помогне http://onecoolsitebloggingtips.com/2011/02/14/translation-widget-for-wordpress-com-blogs/

 8. Плъгина Ви е много добър, но на мен ми трябват бутони за туитър и Гугъл плюс, освен фейсбука, който го има. Ще бъдете ли така добри, да ме упътите, как да поставя така желаните от мен бутони?

 9. Здравейте, вижте новата версия на бутончета тук http://ganbox.com/blog/%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%BE/

споделиха
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram