WordPress плъгин за социални мрежи

Това е един плъгин за WordPress, който автоматично добавя след всяка публикация бутончета, с които статията се изпраща за добавяне в известни сайтове за споделяне на линкове (Social bookmark). По този начин получаваш външни линкове към твоя сайт. Връзките от piron.bg и dao.bg са реални. Останалите сайтове дават редирект.

Може да тестваш плъгина като използваш бутончетата под тази статия. Трябва да имаш регистрация в сайта, в който добавяш връзката.
Обикновено при опит да добавиш връзка първо се отваря логин форма и след като се логнеш в сайта на социалната мрежа се извършва автоматично пренасочване и попадаш в страницата за добавяне на линк. В сайта piron.bg (и някои други) автоматично са попълнени полетата с описание на линка и това прави добавянето бързо.
За съжаление това не е така в сайта на dao.bg. Тук ще трябва първо да се логнеш в сайта и след това да ползваш бутончето за дабавяне на линка, за да се попълни автоматично URL на връзката. Заглавието и описанието не се попълват в dao.bg. Освен това имат проблем с ликове съдържащи кирилица в URL адреса. Определено dao.bg ще трябва да поработят още по сайта си, за да го направят удобен като piron.bg.

Оригиналният плъгин се казва Sociable. Версията променена от мен е адаптирана за България. Промените са:

 • добавени от мен са сайтовете: Google Bookmarks, Facebook, Lubimi.com, Pipe.bg, Web-bg.com. Сега плъгина съдържа бутони на 6 български и 63 чужди сайта.
 • поправена са връзкита за добавяне на svejo.net като & е заместен с &
 • добавен е бутон „Стандартни настройки подходящи за български сайтове“  при натискането му се избират само сайтовете: Svejo.net, Web-bg.com, Lubimi.com, Dao.bg, Piron.bg, Google Bookmarks, Facebook;
 • преведени са на български всички текстове: в админ панела и публично видими;
 • спрени са автоматичните обновявания на плъгина.

Плъгинът може да изтеглиш от тук.  Разархивирай zip файла и ще получиш папка  sociable, качи тази папка при другите плъгини в wp-content/plugins. След това от админ панела на блога от Разширения, включи плъгина.

За забележки или предложения да се добави още някоя известна социална мрежа, пиши коментари.

Прочетена:8523
« Предишна публикация

SEO конференция

Гледах SEO конференцията онлайн. Изключително удобно и полезно. Благодаря на организаторите за излъчването на живо! Това което чух затвърди подозренията ми, че съм на прав път.  Не мога да кажа, че научих много нови неща, но ... Повече информация »

Следваща публикация »

Безплатен скрипт за бутони към социални мрежи

Това е един безплатен JavaScript за създаване на бутони в страница на твой сайт. Бутоните водят към по-известните български сайтове за споделяне на връзки (Social Bookmark) и някои чужди сайтове. Когато посетител на твоя сайт хареса ... Повече информация »

9 коментара

 1. gan 29.04.2009
 2. Dani 16.07.2009
 3. violina 26.08.2009
 4. gan 26.08.2009
 5. gan 17.10.2009
 6. Христо 22.08.2014
 7. Димитър Петков 13.10.2014
споделиха