Оптимизация на съдържанието

Оптимизацията на съдържание на сайт представлява преработване на сайта по такъв начин, че страниците да се изпълнят с достатъчно текстово съдържание и текста да бъде възможно по-равномерно разпределен по страниците. Възможно е да се промени цялата структура на сайта. Да се създадат нови страници или да се обединят няколко страници в една. Да се премине от две колони към три и дори четири колони съдържание. Всички тези действия обаче трябва да са съобразени с ползваемостта на сайта. Трябва да се стремим сайта да е лесен за употреба и страниците да не изглеждат претрупани с различен тип информация. Трябва с един поглед посетителя да може да се ориентира коя колона каква информация съдържа.

Успоредно с това, когато се извършва SEO, текста на страниците се преработва така, че да съдържа достатъчно (но не повече от необходимото!) ключови думи, по които сайта трябва да се класира в Гугъл, както и достатъчно вътрешни връзки между страниците. Вътрешните връзки често се подценяват или се изграждат погрешно от начинаещи SEO оптимизатори.

От няколко дена сайта ganbox.com изглежда малко по-различно. Съдържанието вече има 3 колони, като важните линкове са отляво, а второстепенните линкове и рекламите са отдясно.  Третата, колона отдясно се наложи заради разширяване на сайта и цел да има място за бъдещи линкове.

Истински ценното от SEO гледна точка обаче е че сайта беше преработен, така че чрез CSS техника първо се зарежда средната колона със съдържание, след това лява колона и накрая дясна колона. По този начин търсачките първо "виждат" уникалния текст на всяка страница и вероятността да индексират повече текстове на по-дългите страници нараства.

За тези които се интересуват от уеб дизайн, пускам следния линк:

http://www.dynamicdrive.com/style/layouts/item/css-fixed-layout-31-fixed-fixed-fixed/

там има пример на скелет на такава страница с три фиксирани колони.

Препоръчвам този CSS темплейт за нови сайтове, на които ще бъде извършвана SEO оптимизация или за тези които искат да преработят сайта си, за да се индексира по-добре.

Другото ново е преместването на сайта на нов хостинг. Както всеки SEO специалист знае, смяната на хостинга крие рискове и е възможно сайта да падне в класирането в Google. Това важи особено силно за нови сайтове, които имат домейн на възраст под една година. Не рискувай да си сменяш хостинга, ако сайта ти е класиран добре в Google. Трябва да имаш основателна причина за смяна на хостинга. Промяната на хостинга повече от веднъж може да повлияе лошо дори на сайт, който съществува отдавна. Затова внимателно избирай хостинга на твоя бизнес сайт!

Преместването на ganbox.com се наложи заради блога, който беше много бавен, защото споделяше SQL сървър с други сайтове. Към момента всичко изглежда добре - блога върви много бързо и няма значително пропадане  в класирането.

ganbox.com предлага оптимизация на бизнес сайтове: SEO оптимизация, оптимизация на бързодействието на сайт, оптимизация на съдържанието на страниците на сайт. Повече информация в страница SEO услуги.

Прочетена:9126
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (1 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...
Георги Стефанов
Магистър по информатика, който се занимава с компютри от 1988 г., професионално с програмиране от 1998 г., а с уеб технологии от 2002 г. Има богат опит при оптимизиране на бизнес сайтове. Повече от 15 години развива успешно свои уеб проекти и работи с български и международни компании за постоянно подобряване на техните сайтове и увеличаване на онлайн продажбите. 
споделиха
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram