Динамични AdWords реклами

Персонализиране на AdWords реклами с актуализации в реално време

(Публикация подходяща за напреднали в интернет маркетинга.)

Наскоро Google Adwords обявиха нов вид динамични реклами, които дават възможност рекламата да се променя автоматично всеки ден, като отброява оставащи дни до определена дата.
Може например да имате рекламен текст: "Остават 17 дни до Коледа. Избери подарък сега!" и на следващия ден рекламата ще изглежда: "Остават 16 дни до Коледа. Избери подарък сега!". Когато датата настъпи, тази реклама автоматично ще спре и ще останат активни само другите рекламни послания, които нямат брояч.

Други примерни рекламни послания.

"Предстоящо откриване след 19 дни, готови ли сте за пазаруване?"

"Остават 7 дни до края на нашата промоция. Побързайте!"

.

Как да създам AdWords реклама с брояч?

В текста на рекламното послание се добавя функция COUNTDOWN(), с подаден първи параметър дата и втори параметър език. Часът се подава в 24-часов формат.

В резултат на това целия низ между скобите { и } се заменя с X дни, където X е число - брой оставащи дни.

Например текстът

Остават {=COUNTDOWN("2014/12/25 00:00:00","bg")} до Коледа!

на 20 декември ще изглежда като:

Остават 5 дни до Коледа!

на 21 декември ще изглежда като:

Остават 4 дни до Коледа!

и на 25-ти рекламата ще спре.

Когато времето е по-малко от ден се показва надпис като: "Остават 6 часа до Коледа!", а когато остава под час се изписва "Остават минути до Коледа!".

Tip: При въвеждане на текста в полето Google преброява неправилно символите заградени с {} и самите скоби като нула символа, затова добре е да предвидите 6 символа за "XX дни" или за "минути".

Tip: Функция COUNTDOWN() е съобразена с часовата зона на потребителя, който търси. Ако рекламирате в няколко държави и е важен часът на сървъра - отброявате до час, който е еднакъв за всички, като например начало на уебинар, тогава е по-добре да се ползва функция GLOBAL_COUNTDOWN().

.

Динамични ключови думи в AdWords реклами

Динамични Adwords реклами

Динамични Adwords реклами

Съответният термин на английски е DKI (Dynamic Keyword Insertion).

Имате възможност да включите ключови думи от рекламната група в рекламата динамично в зависимост от търсенето на потребителя в Google.

Например ако в заглавието на рекламата се въведе: "Ganbox {keyword:SEO услуги}" и към рекламната група има следните ключови фрази за търсене:

"seo оптимизация, seo оптимизиране, оптимизация на сайт, оптимизиране на сайт, оптимизация за търсачки",

то при активиране на рекламата от ключова фраза, всичко между скобите { и } заедно с тях, ще бъде заместено от ключовата фраза.

Например при търсене за "seo оптимизация", заглавието на рекламата ще стане: "Ganbox seo отимизация".

Ако търсената ключова дума е дълга и не се събира в заглавието, например търсене по "оптимизация за търсачки", тогава ще бъде използван текста по подразбиране след "keyword:".

В този случай рекламата ще се покаже като "Ganbox SEO услуги".

Начинът на изписване на keyword влияе на изписването на заместената ключова фраза, например при търсене на "seo оптимизиране" и изписване на:

- keyword:  получаваме: "seo оптимизиране";

- Keyword: получаваме: "Seo оптимизиране";

- KeyWord: получаваме: "Seo Оптимизиране";

- KEYWord: получаваме: "SEO Оптимизиране" - идеално за този случай;

- KEYWORD: получаваме: "SEO ОПТИМИЗИРАНЕ" - не се препоръчва!

ВНИМАНИЕ! Ако ползвате DKI, трябва много добре да прегледате ключовите думи, защото е възможно keyword: да бъде заместена с ключова фраза, която звучи нелепо в съчетание със статичния текст.

Tip: За DKI, направете отделна рекламна група, в която да въведете само кратък списък ключови фрази, като проверите ръчно всяка как звучи при заместване в изречението.

.

Ефективна реклама в Google

Доказано е че динамичните реклами подобряват CTR и ефективността на рекламата, като цяло. Хората са доволни, когато в заглавието открият това което са търсили в Google и са по-склонни да посетят сайта.

При нов сайт, за да получите бърза видимост в Google и клиенти по най-бързия възможен начин на добра цена, стартирайте с AdWords реклама, като постепенно преминавате към SEO оптимизация на сайта за показване в органичните резултати на Google.

Ganbox предлага управление на клиентски реклами в Google Adwords и безплатно управление на реклами в български PPC мрежи.  За повече информация и поръчки, може да ползвате Контакти.

Прочетена:10747
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (5 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...
Георги Стефанов
Магистър по информатика, който се занимава с компютри от 1988 г., професионално с програмиране от 1998 г., а с уеб технологии от 2002 г. Има богат опит при оптимизиране на бизнес сайтове. Повече от 15 години развива успешно свои уеб проекти и работи с български и международни компании за постоянно подобряване на техните сайтове и увеличаване на онлайн продажбите. 
споделиха
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram