Бутони за социално споделяне на линкове v.5

Ето новата 5-та версия на JavaScript-а за социални бутони. Скриптът се предлага за безплатно ползване от Ganbox.com.
За незапознатите, това са малки бутончета, които се показват в страници на твоя сайт и всеки, който посещава страницата може да я сподели с други хора в социални сайтове за споделяне на линкове. По този начин получаваш линкове към твоя сайт, което действа добре на оптимизацията.

Променени неща в новата версия

В новата пета версия е променен Svejo бутона, така че да ползва последната му версия, която показва колко хора са харесали текущата страница.

Премахнати са неработещи бутони на сайтовете: BGStar, Novoto, Zdravei.

Добавен е бутон [+] за сайта Elada.info.

Избрани са най-смислените от SEO гледна точка сайтове за споделяне на линкове. Ако имаш идея за друг български сайт за споделяне на линкове и той има Domain Authority над 25 може да го напишеш като коментар под тази тема и ние може да го добавим към бутоните.

Картинката на бутона за социалната мрежа Google+ е променен с по-известен на хората червен бутон с надпис [g+]. Натискането на този бутон, както и на бутоните на следващите социални мрежи води до споделяне на линк към страницата. Да не се бърка с харесване на страницата.

Ще бъде подменен файлът  https://ganbox.com/inc/sb.js с 5-та версия, което ще доведе до автоматична промяна на бутоните във всички сайтове, които ги ползват.

Работещ пример на този код има в дъното на сайта за статии Statii.net. След публикуване и одобрението на статия е добра идея тя да се изпрати към сайтовете за споделяне на линкове. След като линк към статията бъде публикуван, това може да донесе допълнителен трафик от хора, които ще прочетат статията, както и SEO ползи от линка.

Инсталиране на JavaScript плъгин за споделяне на линкове

Избери HTML код според енкодинга на твоя сайт.

Енкодинг UTF-8

По-новите сайтове са в този енкодинг. Постави в твоя сайт HTML кода:

<script src="https://ganbox.com/inc/sb.js" type="text/javascript"></script><!-- End ganbox.com code -->

Стар енкодинг CP1251

Ако твоя сайт е с кодиране на текста cp1251, тогава използвай следната версия на скрипта:

 <!-- Start ganbox.com Social Bookmark code v.5 --><script src="https://ganbox.com/inc/sb1251.js" type="text/javascript"></script><!-- End ganbox.com code -->

Кодът се поставя, като се променя HTML на файловете на сайта. Трябва да бъде някъде между HTML таговете <body> и </body> на мястото, където искаш да се покажат бутончетата. Най-доброто място е в края на публикация, за да може човекът, който я е прочел да я сподели, ако му харесва.

Инсталиране на бутоните в WordPress сайт

Ако имаш WordPress сайт на твой хостинг, може да инсталираш бутончетата по няколко начина.
Най-лесно е от админ панела -> Външен вид -> Джаджи да избереш джаджа от вид Текст. Постави я в сайдбара и в текстовото поле въведи HTML кода за бутоните.
По този начин на всяка страница на сайта ще има бутони.

За поставяне само в публикации може да редактираш темата на WordPress от админ панела -> Вънщен вид -> Редактор. Там от дясна колона избери за промяна файла single.php (Публикация). В HTML кода трябва да намериш мястото, на което свършва текста на публикацията. Потърси в кода за функция the_content() и постави на следващия ред кода за бутоните. Накрая запиши файла.

Обновявавне на JavaScript скрипта

Ако вече ползваш по-стара версия на този скрипт, за да направиш обновяване е нужно само да премахнеш от кода цифрата на версията. Например от sb4.js да стане sb.js. По този начин, освен че ще получиш последната версия на скрипта, също при бъдещи обновявания от нас на скрипта, автоматично ще се променят бутончетата на твоя сайт.

Отказ от отговорност

Скриптът се предлага "така както е", това означава, че го ползвате на своя отговорност и Ganbox не поема никаква отговорност от щети нанесени поради забавяне на сайт, неправилно инсталиране и други действия пряко или косвено свързани с ползването на този скрипт.
Не се очакват проблеми със скрипта, това е просто стандартно презастраховане.

Прочетена:11733
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (2 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...
Георги Стефанов
Магистър по информатика, който се занимава с компютри от 1988 г., професионално с програмиране от 1998 г., а с уеб технологии от 2002 г. Има богат опит при оптимизиране на бизнес сайтове. Повече от 15 години развива успешно свои уеб проекти и работи с български и международни компании за постоянно подобряване на техните сайтове и увеличаване на онлайн продажбите. 

3 comments on “Бутони за социално споделяне на линкове v.5”

  1. Много добра статия! Въпросът ми е, кои социални бутони препоръчвате?

  2. Тези които сме избрали може да се считат за препоръчани.

  3. На мен ми беше супер полезно. Бях забравил тотално за гугъл+
    Благодаря.

споделиха
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram