Блокиране на спам през cPanel

Какво е СПАМ?

За мен СПАМ е всяко едно неочаквано имейл съобщение, дори запитване дали може да ми пратят непоискано съобщение 🙂

Напоследък върлува следния досаден СПАМ със заглавие: „Въпрос от Бизнес Каталог България“ и текст:

Уважаеми Дами и Господа,
Бихме желали да поискаме разрешение да ви изпратим непоискано търговско съобщение.
Темата му е „Каталог Медия и Реклама 2010“
Ако искате да го прочетете, можете да посетите този линк …
Ако не желаете да получавате повече полезна информация от нас, можете да запишете Вашият мейл тук …
С уважение,
Бизнес Каталог България
02 421 40 44
www.cаtаlogbg.biz

office@cаtаlogbg.biz

office@bаzi-dаnni.com

Това съобщение се получава по няколко пъти в една пощенска кутия. На пръв поглед това е съвсем културно съобщение, но искам да ти обърна внимание, че подобна опция при която се записваш, че не желаеш да получаваш имейли е много опасна! Това е сигурен начин да покажеш, че този имейл не само е валиден, а се преглежда редовно от човек. След като натрупат солидна база данни с примерно 20 000 имейла, тази компания може да реши тайно да продаде тази база с имейл адреси и тогава наистина ще започнеш да получаваш много съобщения. Подобен сценарий се случва всеки ден по света. Трябва добре да познаваш фирмата, която стои отсреща и да и имаш доверие. Например Google.

Ако искаш да спреш да получаваш подобни имейли във всичките мейл акаунти на твоя сайт и ако използваш хостинг с cPanel, може да направиш това, като блокираш този изпращач да не може да ти изпраща повече имейли. Това се прави лесно.

Блокиране на СПАМ през cPanel

Влез в cPanel контролния панел на твоя хостинг, в секцията Mail избери “Account Level Filtering”. Натисни бутона [Create a new Filter]. В първото поле Filter Name: въведи някакво име, което да те подсеща за какво е филтъра, например bazidanni. В полето под „Rules“ в първия падащ списък остави избрано From, а във втория избери contains и в полето отдолу въведи bazi-danni.com. В падащия списък под Actions остави избрано Discard Message. Натисни бутона [Activate] и ще имаш филтър, който ще унищожава всички имейл съобщения, които съдържат в хедъра си From низа bazi-danni.com. От този момент няма да получаваш повече писма, от пощенски кутии, които завършват на @bazi-danni.com.

По подобен начин може да зададеш друг филтър, като например вместо From избереш Subject и като текст въведеш Viagra. По този начин ще бъдат изтривани автоматично писма с оферти за виагра.

Темата е доста обширна и тук е даден само бърз пример

Прочетена:8435
« Предишна публикация

Добавяне на сайт в Google Places (видео)

Какво е Google Places / Google My Business? Забележка от юли 2016г.: За пореден път Google смениха името на тази услуга и сега се казва Google My Business (предишно име Google Local; по-предишно име Google Places; ... Повече информация »

Следваща публикация »

Google Adwords въвеждане на платежна информация

След като вече си дал достъп до твоя Google Adwords профил на SEO специалист, за да активираш твоите реклами ще трябва да въведеш платежна информация. Това включва номер на кредитна или дебитна карта и данни за ... Повече информация »

1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (3 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...

2 коментара

  1. pesni 06.10.2010
  2. Камен 24.07.2011
споделиха