Бизнес страница в LinkedIn (видео)

Как се създава фирмена страница в LinkedIn?

Изисквания за създаване на бизнес страница в LinkedIn

Трябва да имаш личен LinkedIn профил, който да отговаря на следните условия:

1. Личният профил да има реални първо име и фамилия.

2. Индикаторът "profile strength" трябва да бъде на ниво Intermediate или All Star. Намира се в дясната колона, когато влезеш в личния си профил (вж. картинката).

3. Трябва да имаш няколко връзки (connections) с други хора от мрежата.

4. Трябва да работиш в тази фирма и твоята позиция във фирмата да е посочена във секцията Experience на твоя профил.

5. Трябва да имаш личен имейл под домейна на компанията, например ime@firma.com, който да е добавен и потвърден в твоя профил.

6. Домейнът на имейл адреса да се ползва само от фирмата. Например няма да стане с firma@gmail.com.

Създаване на бизнес страница в LinkedIn

1. След логване в LinkedIn от менюто горе избери Interests и след това от падащото меню избери Companies.

2. Вдясно има блок "Create a Company Page" натисни бетона [Create].

3. Въведи името на фирмата и твоя служебен имейл адрес, включи отметката с която декларираш, че работиш в тази компания и имаш право да я представляваш.

4. Натисни бутон [Continue] и ще получиш съобщение, че на твоя служебен имейл е изпратен линк за потвърждение.

5. Отвори служебния имейл намери писмото от LinkedIn и натисни дългия линк за потвърждение. Ще се отвори страница в която натискаш бутон [Confirm] за потвърждение на имейла.

6. След натискане на бутона ще трябва да се логнеш отново, но с трябва да го направиш с имейл адреса, с който е била направена регистрацията на профила в LinkedIn. Това ще добави провереният служебен имейл към твоя личен LnikedIn профил.

7. След логване се отваря форма в която трябва да въведеш данните на фирмата. Всички полета с червени звездички са задължителни, но е желателно да се попълнят всичките. Накрая се натиска горе бутона [Publish].

Ще видиш как изглежда фирмената страница.Тя ще има интернет адрес http://www.linkedin.com/company/imenafirma където imenafirma е въведеното име. Тази страница ще може да бъде следвана от участници в LinkedIn  мрежата с бутона [Follow]. Може да последваш страницата на Ganbox на адрес http://www.linkedin.com/company/ganbox

Продължи с въвеждане на стоки или услуги, които предлага фирмата:

1. Избери гори таб Products и натисни бутон [Get started].

2. Следвай стъпките, за да въведеш продукт или услуга.

3. Накрая натисни горе бутона [Publish].

Накрая може да пуснеш фирмен update (подобно на Facebook статус) в таб Home.

Само въведи URL адрес и изчакай да се извлече картинката от посочения адрес. Ако тази картинка не ти харесва може да я промениш със трелките в долния край (ако са намерени повече от една картинка на този адрес) или от бутончето със знак + в горния десен край на картинката и да избереш картинка от твоя компютър. Във фирмената страница ще бъде създаден линк към посочената от теб страница, като всеки един линк е през редирект.

За създаване на бутон за следване за твоя сайт използвай тази страница https://developer.linkedin.com/plugins/follow-company

Видео на английски за създаване на бизнес страница в LinkedIn стъпка по стъпка:

Прочетена:30010
1 - лоша2 - слаба3 - средна4 - добра5 - отлична (3 гласа, оценка: 5,00 от 5. Моля изберете оценка!)
Loading...
Георги Стефанов
Магистър по информатика, който се занимава с компютри от 1988 г., професионално с програмиране от 1998 г., а с уеб технологии от 2002 г. Има богат опит при оптимизиране на бизнес сайтове. Повече от 15 години развива успешно свои уеб проекти и работи с български и международни компании за постоянно подобряване на техните сайтове и увеличаване на онлайн продажбите. 

2 comments on “Бизнес страница в LinkedIn (видео)”

  1. Много полезна статия! Само не съм сигурен дали може да се пропусне изискването за имейла да е фирмен. Мисля, че веднъж направих бизнес профил без имейла да е фирмен. Възможно е да бъркам, а и да има промяна в правилата.

  2. Страхотна тема! Надявам се, че собственици на предприятия ще достигнат до крайната (желаната) аудитория. Чрез Linkedin е много лесно. Отлична платформа, отлична статия 🙂 Моите поздравления!

споделиха
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram