SEO одит на сайт

SEO одит на сайт от Ganbox: най-подробното изследване на сайтSEO одит на сайт

Това е изключително подробен мониторинг, проучване, изследване и анализ на сайт. Включва проверка на SEO състояние и всички SEO фактори влияещи на даден бизнес сайт, както в сайта, така и извън него. Целта е да се открият всички потенциални проблеми по сайта и извън него, които пречат на доброто класиране на сайта в търсачките.

Само в Ganbox подобен одит се извършва за над 20 работни дни, като през този период поставяме сайта под наблюдение с различни инструменти, правим проучване на ключовите думи и конкурентите, избираме най-подходящите и ефективни ключови фрази за оптимизация. Изследва се конкурентността на ключовите фрази базирано на броя търсения и обема на рекламодателите.

Какво включва услугата SEO одит?

1. Външни фактори

– Проверка на позициите на сайта в Google по избраните ключови думи преди начало на SEO оптимизация.

– Списък с входящите линкове към сайта (backlinks) и оценяване на тяхната тежест.

Откриване на опасни линкове – високорискови входящи линкове от опасни или наказани сайтове, които могат да доведат до наказание от Penguin алгоритъма на Google и да унищожат домейна на сайта.

– Проверка на скоростта на сайта: време на отговор и време на зареждане.

– Проверка на хостинга и сайтове съседи.

– Брой индексирани страници и съотношение на страници в основния към вторичния индекс.

– Инсталиране на брояч за оценка на трафика към сайта.

2. Вътрешни фактори

– Търсене на проблеми в структурата на сайта и представянето на информацията.

– По време на SEO одита се прави мониторинг с различни инструменти на сайта с цел откриване на проблеми с хостинга и бързината на зареждане на сайта.

– Одит на кода и базата данни. Изследване на текстовото съдържание на сайта – правлно използване с ключови думи, съотношение код към съдържание.

– Проверка на HTML кода и структурирани данни.

– Проверка за прблеми със сигурността на сайта.

– Мониторинг на сайта през Google Search Console (старо име Google Webmaster Tools).

3. Определяне на конкуренцията

– Определяне на най-ефективните ключови думи, като се изследва обема на търсене по тези думи в Google и конкуренцията по тези термини.

– Определяне на конкурентните сайтове в интернет за този вид бизнес.

– Отчитане на позициите на конкурентните сайтове.

– SEO анализ на конкуренцията и проучване на техните сайтове. Изследване авторитетността на сайтовете, анализ на съдържанието и откъде конкурентите получават линкове. Оценяване на линковете – брой и сила.

Изготвя се подробен писмен отчет за клиента, придружен с диаграми и графики.

SEO одитът предлаган от Ganbox е един от най-подробните предлагани в България. Освен изброените по-горе неща включва и други проверки и изследвания, като една част от тях са конфиденциални, а други са специфични според типа на сайта и затова не са описани в тази страница.

За кого е подходяща услугата SEO одит?

1. Нов или работещ сайт, на който не е правена SEO оптимизация. При силна конкуренция или голям уеб сайт с множество страници започването на оптимизация изисква извършване на SEO одит.

2. Работещ сайт при висока конкуренция. Определяне на моментното SEO състояние на вашия сайт и на състоянието на конкурентните сайтове. При силна конкуренция това състояние е много динамично и често се мени.

3. Фирми, които нямат ресурс от хора, които да поддържат сайта и да работят по SEO оптимизацията на сайта.

4. Всички електронни магазини.

Защо да избера Ganbox за извършване на SEO одит?

Предлагаме подробен и качествен SEO одит на сайт, за всеки сайт, който не е изработен от Ganbox.

Ние сме силни с това, че едновременно имаме много добри програмисти – за извършване одит на кода и много добър SEO специалист за извършване на SEO анализи. Нашето внимание е изцяло насочено към откриване на всички проблеми, които пречат на вашия сайт да се класира по-добре. Изследваме и най-дребните детайли, които могат да окажат влияние на класирането.

Към дата 20 юни 2013г. само Ganbox предлага услуга по изследване на всичките линкове на сайта и откриване на опасни линкове, които могат да доведат на Google наказание.

Изготвяме подробен отчет за клиента, придружен с графично представяне на информацията. През годините сме извършли стотици одити на сайтове и сме се сблъсквали с най-различни проблеми (един интересен такъв, макар и много рядко срещан е „сайт капан„).

Имаме огромен опит и решение на всеки сайт проблем.

Предлагаме вероятно най-подробния SEO одит предлаган в България. В зависимост от големината на сайта, одита може да достигне стотина страници, текст и графики.

Всеки одит се проверява от нашия топ SEO експерт Георги Стефанов и финалните оценки и препоръки в одита са от него.

Направете запитване за SEO оферта тук.

За контакти свържете се с нас от страница Контакти.

Последна редакция на текста на 1 септември 2016г. Кратък линк към тази публикация:  goo.gl/X8ug38

Прочетена:8986
« Предишна публикация

WordPress плъгин за създаване на линкове

Ganbox Shortcodes плъгин Shotcode са маркери на текст от вида [code] и [/code], които се поставят в текста на публикациите или статичните страници на WordPress и променят по някакъв начин текста, който е между тях. Сайтът ... Повече информация »

Следваща публикация »

Оптимизиране на сайт за Google News

Добавяне на сайт в Google News Ако в полза на твоя сайт пишат няколко души и често публикуват новини с авторски уникален текст, може да кандидатстваш за включване в Google News. Това е специална търсачка за новини, ... Повече информация »

9 коментара

  1. Джулиани 28.06.2012
  2. Иван 22.10.2012
  3. Radi 10.09.2013
  4. risteristarov 10.09.2013
  5. melani 13.11.2013
  6. Масимо Моратти 18.11.2013
  7. Джулия 07.03.2014

Напишете коментар